Exit Herman van Campenhout

Herman van Campenhout

Herman van Campenhout Nog geen vier maanden na zijn aantreden als CEO besluiten Herman van Campenhout en USG People afscheid van elkaar te nemen. Dat meldt het uitzendbedrijf in een persbericht dat het tijdens de voetbalwedstrijd Nederland – Slowakije uitbracht. Woensdag is Van Campenhouts laatste werkdag, vanaf donderdag is CFO Rob Zandbergen topman, zo bevestigt een tweede persbericht.

Van Campenhouts afscheid is bijzonder snel en plotseling. In het persbericht laat de Raad van Commissarissen van USG People weten dat ‘er tussen beide partijen helaas onvoldoende chemie bestaat’ en dat beide partijen in ‘goed wederzijds overleg’ tot de conclusie zijn gekomen dat samen doorgaan zinloos is.

Van Campenhout heeft in zijn korte tijd als topman nauwelijks een stempel op het bedrijf kunnen zetten. Pal na zijn aantreden als bestuursvoorzitter begin maart, werd bekend dat high potential en Executive Vice-President Nederland Albert Klene opstapte. En kort daarop verraste de directeur de markt met een aandelenemissie, bedoeld om de overnamekas te spekken.

Sign-offvergoeding

Maar het bekendst is Van Campenhout geworden door het gebaar dat hij bij zijn aantreden maakte. Kort voor zijn officiële benoeming, tijdens de aandeelhoudersvergadering, nam de voormalige Reed-Elsevierbestuurder publiekelijk afscheid van zijn 20.000 aandelen tellende ‘sign-onbonus’, ter waarde van 3 ton.

Wat Van Campenhout nu als ‘sign-offvergoeding’ meekrijgt, heet het bedrijf niet bekend gemaakt. Volgens het remuneratierapport heeft een vertrokken topman recht op een opzegtermijn van zes maanden, maximaal één jaarsalaris en in geval van een ‘kennelijk onredelijk’ ontslag nog eens maximaal één jaarsalaris. Wat redelijk is, is niet nader gespecificeerd. Integendeel, zo stelt het rapport:

‘Er is geen regeling overeengekomen met betrekking tot het vervroegd uittreden van leden van de Executive Board, noch zijn change of control bepalingen overeengekomen.’

Afhankelijk van hoe goed het ‘goed wederzijds overleg’ tussen Van Campenhout en zijn Raad van Commissarissen was, kan dat nog een behoorlijk prijzig ontslag worden. Wordt vervolgd.

Later meer…

Geef een antwoord

14 Comments