De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bankIs er deze week iets te melden? Eigenlijk niet. Want de veranderingen die de vijf grootste vacaturesites deze week laten zien zijn nauwelijks de moeite van het melden waard. Maar ja, je kan toch niet zomaar een aflevering van de grote vijf overslaan bij gebrek aan nieuws. Dus daar gaat ‘ie dan.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Er is werkelijk geen beweging te constateren bij vier van de vijf vacaturesites. Alleen bij JobTrack is een noemenswaardige verandering te melden; een daling van zo’n 500 vacatures. Met andere woorden, een verdomd saaie week. Overigens is wel opvallend dat JobFeed een enorme correctie laat zien bij Werk.nl. Van bijna 43.000 naar bijna 35.000 is toch wel een bijzonder grote duikeling.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, Monsterboard is deze week de enige site die een stijging laat zien. Alle andere sites zakken (fors) in. Waarbij Werk.nl er nog steeds een potje van lijkt te maken.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken


Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

De vraag blijft maar wat nou het ‘stabiele’ aantal vacatures van Werk.nl is. De afgelopen weken daalt de site weer gestaag. Er is nog altijd geen rust in de tent daar. Zou het door al die extra vrije dagen voor UWV medewerkers komen?

Nationale Vacaturebank en JobTrack laten gestaag stijgende lijnen zien, terwijl Monsterboard nog altijd daalt. Vacaturekrant dobbert rond een niveau van 5.000 vacatures. Wat natuurlijk nog altijd een beschamend laag aantal is.

Geef een antwoord