Waarom is het verwijderen van connecties zo moeilijk?

Logotype LinkedInIk ontdekte vandaag tot mijn schrik dat mijn eerstelijns LinkedIn connecties weer zijn aangegroeid tot maar liefst 128. Een veel te groot aantal omdat ik mezelf had bezworen niet meer dan 100 connecties te hebben. Dus besloot ik al mijn connecties kritisch tegen het licht te houden en 28 daarvan te verwijderen. Maar daarbij stuitte ik op een bijzonder irritante feature van LinkedIn. Die het mij onnodig moeilijk maakt om connecties te verwijderen.

Deze posting is daarmee meteen ook een change request aan LinkedIn. Met als onderliggende boodschap dat het net zo makkelijk moet zijn om een connectie toe te voegen als om een connectie te verwijderen. Het lastiger maken om connecties te verwijderen is dom en puberaal. Zorg ervoor dat beide functies even gebruiksvriendelijk zijn!

Goed. Aan de slag. Ik ga connecties verwijderen. Dan moet ik dus eerst naar mijn My connections toe. Die er zo uitzien.:

LinkedIn | My connections
Whoah, wel mooi zo’n bredere kolom. Kan je ook grotere plaatjes nog leesbaar tonen. Maar ik dwaal af…

Hier zie ik al mijn connecties, met naam, functie en foto. Lekker makkelijk, want ik ben visueel ingesteld. Gezichten onthou ik veel beter dan namen. Maar daar gaat het niet om, ik wil connecties verwijderen. Daarvoor (waarom eigenlijk?) moet ik op de link Remove Connections (rechts bovenin het scherm) klikken. Waarna ik dit te zien krijg:

LinkedIn | Remove Connections

Wat is dit nou voor onzin? Ineens zijn die namen, functies en foto’s gereduceerd tot namen. Alle andere referentiepunten zijn door LinkedIn verwijderd. Wat het in ieder geval voor mij veel moeilijker maakt om de juiste personen te verwijderen. Want bij sommige namen twijfel ik dan weer. En moet ik dus terug om even te kijken hoe de persoon in kwestie er uitziet. Bijzonder irritant en volstrekt ovebodig. LinkedIn kan gewoon dezelfde interface bieden waardoor ik veel eenvoudig de te verwijderen connecties kan kiezen.

Overigens is het me gelukt om na een paar keer heen en weer schakelen de 28 connecties die ik teveel had, te verwijderen. Maar het heeft me vermijdbaar veel tijd gekost. Vermijdbaar, omdat het veel eenvoudiger kan. Dus LinkedIn, doe er wat aan!

Geef een antwoord

4 Comments