VNU Media blijft geloven in CompanyRating. Als enige?

VNU MediaIk ben gek op personeelsadvertenties van online recruitment partijen. Want daar kan je altijd zoveel interessante informatie uithalen. Zoals in dit geval voor de functie van marketing director recruitment bij VNU Media. Los van het feit dat VNU voor deze functie op zoek is naar een schaap met 14 poten staat er in de functie-omschrijving onder meer deze taak:

(door)Ontwikkelen van diverse (nieuwe) recruitment gerelateerde sites en producten zoals InOverheid, CompanyRating, HRBase en InInterim

Een viertal probeersels van VNU die blijkbaar (nieuw) leven moeten worden ingeblazen. Met alle andere taken die de marketing director recruitment moet vervullen zal deze taak ongetwijfeld niet hoog op de prioriteitenlijst komen te staan. Want ook een schaap met 14 poten heeft maar 24 uur in een dag.

Maar wat mij vooral verbaasde is dat er blijkbaar nog altijd geloof is in het levende lijk dat CompanyRating heet. Waar zo langzamerhand toch niemand met enige kennis van zaken nog enig vertrouwen op een goede afloop kan hebben. De site is allang ten grave gedragen; alleen is iemand vergeten het aan VNU Media te vertellen.

Als ik VNU was zou ik contact zoeken met Glassdoor en een samenwerking aangaan voor de Nederlandse markt. Want die site barst wel van het leven. En biedt daarmee een veel hogere kans op een actieve Nederlandstalige populatie die bereid is ratings van en reviews over werkgevers achter te laten. Maar misschien lijdt VNU wel aan het not invented here syndroom…

Een tip voor de nieuwe marketing director recruitment: probeer bovenstaande taak uit je functie te laten schrappen. Want geen van de vier sites kan een deuk in een pakje boter schoppen. En CompanyRating is in dat gezelschap de grootste loser. Gewoon niet je handen aan branden.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Fleur
    says:

    Marc,
    er staat onder het artikel nu 1 reacties. Uit de categorie “hersenloze testers” is dit er wel een die jij normaal gesproken ook meteen met de grond gelijk zou maken… Verder moet ik zeggen dat de nieuwe layout een stuk minder uitnodigend is om verder te lezen. Het geel nivelleerde het azijn een beetje denk ik.