De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Het is wederom een zeer rustig weekje geweest, met dank aan het zomerweer al dan niet in combinatie met de fascinerende zegereeks van het oranje voetbalteam. Er gebeurt niet veel opmerkelijks in vacatureland. Ook wel eens prettig.

Overigens zal de rapportage van de grote vijf binnen enkele weken wijzigen. Tot op heden heb ik altijd gebruik gemaakt van het aantal unieke vacatures. Omdat een vacature op meerdere sites kan staan wordt hiermee het volume van bepaalde sites te laag weergegeven. Binnenkort stap ik over op een rapportage op basis van het totaal aantal vacatures, zodat een dergelijke ongelijke situatie wordt geelimineerd.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

Vacature aantallen grote vijf vacaturesites, week 27

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Er is een zomerse loomheid over de sites neergedaald. Of is het omdat vrijwel heel Nederland even geen aandacht heeft voor vacatures maar uitsluitend voor het oranje wonder in Zuid-Afrika? Wat het ook is, de vacaturesites laten nauwelijks enige beweging zien in de aantallen vacatures. Alles blijft op dezelfde plaats hangen.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

En huppetee, daar gaat Werk.nl weer eens de lucht in. Je vraagt je toch af wie er bij die site achter de knoppen zit… Maar het blijft een soort cakewalk als het om aantallen vacatures gaat. Verder zakt Nationale Vacaturebank fors in. Vacaturekrant laat weer eens een stijgend lijntje zien.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Goed, Werk.nl en Nationale Vacaturebank hebben de kolder in de kop, de rest is duidelijk in vakantiestemming. Meer kan ik er ook niet van maken.

Geef een antwoord