Ook Hays weer in de lift

Geen Hays logoWe zijn nog net een week in het nieuwe seizoen en de nieuwste kwartaalcijfers zijn alweer bekend. De Britse recruiter Hays zag zijn inkomsten uit fees in het laatste kwartaal van zijn boekjaar met 8 procent organisch groeien. Vorig kwartaal was er nog sprake van een krimp van 5 procent.

Hays maakt geen aanvullende cijfers bekend over de Nederlandse markt. Ook is niet bekend hoeveel Britse Ponden het bedrijf de afgelopen maanden heeft omgezet. Wel is duidelijk dat de omzet van Hays in de Britse markt – goed voor 40 procent van de totale omzet – achterblijft bij die op het continent en in Azië.

Volgens topman Alistair Cox komt dat door de tegenvallende arbeidsmarkt in de Britse publieke sector. Die terugval in inkomsten wordt volgens Cox deels goedgemaakt door de groei in de private sector.

NB.: Het Hays-blauwe vlak zonder logo is naar aanleiding van een eerder verzoek van Hays om het logo te verwijderen omdat hier geen toestemming voor was hegeven.

Geef een antwoord