Noordflank failliet, of toch (nog) niet?

Logoitype Noordflank Vanochtend vroeg meldde RecTec het volgende: Vanuit verschillende bronnen bereikte mij vandaag het nieuws dat Noordflank failliet is. Ter herinnering: Noordflank is een site met uitsluitend vacatures van werving- en selectiebureaus die sinds  augustus 2008 actief is. En die oorspronkelijk met een zeer slechte site op de markt kwam, hoewel er in de tussentijd wel enkele verbeteringen zijn aangebracht.

Noordflank bepaald kan geen verrijking van het online recruitmentlandschap worden genoemd; maar dat is nog geen garantie op een faillissement. Verder zal een site met uitsluitend vacatures van W&S bureaus tijdens een crisis natuurlijk ook een noodlijdend bestaan kennen; ook dit is nog geen faillissement. Het bedrijf is namelijk nog niet failliet.

Een bedrijf dat failliet gaat is te traceren. Er zijn tenslotte registraties waar je kan opzoeken of een bedrijf al dan niet failliet is verklaard danwel in surseance van betaling is geraakt. Een korte blik in faillissementen.com leverde niets op. Pogingen om Noordflank, Gert Jan Laurman (algemeen directeur) of Robert van Seumeren (salesmanager) te pakken te krijgen leidden zonder uitzondering tot een voicemail. Een zeer slecht teken teken natuurlijk, maar ook dat is geen bewijs van een faillissement.

Met andere woorden, het lijkt er sterk op dat Noordflank niet langer actief is. Daarmee verdwijnt een site die al bij aanvang ten dode was opgeschreven. Geen verrassing dus. Maar dat is wat anders dan een faillissement. Want daar lijkt op dit moment nog geen sprake van. Maar wat niet is kan altijd nog komen. We wachten rustig af…

Geef een antwoord

5 Comments