Problemen Michael Page Nederland houden aan

Net als Hays eergisteren presenteerde Michael Page gisteren zijn kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal van 2010 spoot de omzet (bij Michael Page ‘brutowinst’ genoemd) weer omhoog. De totale kwartaalomzet bedroeg GBP 111,5 miljoen en daarmee is de brutowinst voor het eerst sinds december 2008 weer driecijferig (organisch: +29,8%).

De groei ten opzicht van hetzelfde kwartaal in 2009 is in elke regio dubbelcijferig. Dat wil zeggen: overal, maar niet in Nederland. Michael Page Nederland kromp in omzet nog altijd een dramatische 27 procent.

image

Michael Page Nederland had zelfs een slechter tweede kwartaal dan het eerste (en zette opgeteld 2 procent minder om dan in het eerste kwartaal). Zou dat het gevolg zijn van de Franse intocht begin dit jaar? Michael Page Nederland is sinds mei dit jaar onder leiding van de Fransman Nicholas Béchu.

Volgens het bedrijf zelf zijn de Nederlandse marktomstandigheden ‘the most challenging’. Wij zijn benieuwd of een Frans zonnetje daar de komende drie maanden verandering in kan brengen.

Geef een antwoord

3 Comments