Slechtere economie, gezondere werknemer?

20_128x128 Wel volgens een onderzoekje van Careerbuilder waarin de gewoontes van Amerikaanse werknemers ten aanzien van roken en de lunch werden bekeken. En wat bleek? ‘Dankzij’ de economische malaise maken werknemers gezondere keuzes. Bijvoorbeeld ten aanzien van de lunch; traditioneel een moment waarvoor men naar een restaurant gaat. Maar nu dus niet meer; want 47% neemt tegenwoordig vaker een lunch mee naar werk. En daarmee eten ze tegelijkertijd ook nog eens een stuk gezonder (en goedkoper…).

Ook rokers veranderen hun gewoontes. Maar liefst 20% van de (voormalige) rokers geeft aan te zijn gestopt als gevolg van de enomische crisis; 21% geeft aan minder te zijn gaan roken. Deze verandering is niet alleen gezonder voor de mensen zelf, het geeft ook nog eens een productiviteitsboost aan het bedrijfsleven. Want een sigaret roken staat gelijk aan 10 minuten nietsdoen. Da’s ook weer mooi meegenomen.

Nu is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Want werknemers blijken zichzelf weinig tijd te gunnen om van hun (gezondere) lunch te genieten:

  • 32% report they take less than a half hour for lunch, while 5% take less than 15 minutes.
  • 10% never take a lunch break and 16%report they work right through their lunch hour
  • 18% typically don’t leave their desks during their lunch break and eat in their workspace 5 days a week

Tja…, hoewel ik natuurlijk eerlijk moet toegeven dat ik tijdens het typen van dit stukje een heerlijk broodje oude kaas hebt weggewerkt. Maar dat terzijde…

Geef een antwoord