Dit doet Maandag: origineel werk jatten!

MaandagEr zijn altijd partijen die zich kunnen verlagen tot een niveau waar ik met mijn verstand niet bij kan. Maandag is blijkbaar zo’n bedrijf. In de persoon van Ester Riesenbeck; sinds 2006 werkzaam als recruiter bij Maandag. En blijkbaar zonder enig fatsoen. Want op het blog Recruitment@MaandagBreda tref ik tot mijn opperste verbazing een artikel aan met een zeer bekende titel maar met een volstrekt andere auteursnaam:

image 

Krijg nou wat! Is dat niet dezelfde titel als van het artikel wat ik vandaag iets na vier uur op RecruitmentMatters heb gepost? Inderdaad, en dat niet alleen, het volledige artikel staat op de weblog van Maandag. Met een andere auteursnaam. Wat een volstrekt schaamteloos gedrag!

Verder heeft RecruitmentMatters ook nog eens een Creative Commons licentie die duidelijk verbiedt om artikelen voor commerciele doeleinden te gebruiken. En dat terwijl het weblog van Maandag uitsluitend een commercieel karakter heeft. En de content van RecruitmentMatters en andere sites gebruikt voor die commerciele doeleinden. Wat in ieder geval door RecruitmentMatters dus is uitgesloten.

Ondertussen is er een e-mail naar Ester Riesenbeck gestuurd met het ‘verzoek’ om het artikel per direct te verwijderen, evenals eventueel andere content van RecruitmentMatters. En als ik Maandag was zou ik me doodschamen…

Geef een reactie

44 Comments
 • Linda
  says:

  Er is een probleem, dat wordt kenbaar gemaakt. De werknemer van Maandag reageert daar keurig op. Of het nu slim was van haar of niet… ze verwijdert het direct. Dan zou het afgedaan moeten zijn. Iedereen maakt wel eens een vergissing en dan hoort iemand er van te leren en het niet weer ter doen… Haar blijven ‘ straffen’  door dit allemaal nog online te laten staan is erg kinderachtig. Want zoals je ziet is het een jaar later nog te vinden via googlen.

  Die mevrouw heeft een fout (vergissing) gemaakt en direct actie ondernomen. Haar intenties waren goed en juist een compliment omdat ze het werk zo interessant vond! Maar nee… hier gaat men toch door met Maandag afzeiken. Jammer.
   

 • D
  says:

  Ik ben het volledig eens met B en Y.

  Maandag maakt meer kapot, dan dat het opbouwt!

  De DGA (alias aasgier) vult alleen maar zijn portemonee, voor zo’n organisatie wil je toch niet werken of door worden bediend!!!

 • B.
  says:

  Ik ben het met Y eens en met Ano gedeeltelijk. Zelf heb ik een aantal jaar bij Maandag gezeten. Er zijn teveel wisselingen omdat er zo goedkoop mogelijk junior accountmanagers aangenomen worden die de opdracht krijgen om klanten telefonisch en per mail te terroriseren voor een afspraak in plaats van inhoudelijk te praten over de toegevoegde waarde van deze mogelijke afspraak. De goede accountmanagers die wel op de juiste manier zaken wisten te doen zijn inmiddels allemaal weg en opgelucht dat ze daar niet meer werken. Maandag is een organisatie die puur aan de korte termijn denkt. Met falende en steeds wisselende vestigingsmanagers, een regiodirectie die puur aan eigen zakken vullen denkt en Rob Entjes (DGA) aan het roer als tiran die 0 tegenspraak duldt lijkt het succes van 2008/2009 nu tot de ondergang van deze steeds krimpende organisatie. Jammer…

  • Anoniem
   says:

   Rob Entjes heeft inderdaad heel veel centjes, en daardoor de mogelijkheid om zijn vuile werk op te laten knappen door een Commercieel Directeur. Toch groeien ze sinds 2017 alweer aardig. Mij is ooit verteld, dat goede ondernemers, ook kunnen blijven zeilen in zwaar weer of storm. Dus hij zal vast ook wel iets goed doen.

 • jan
  says:

  Verbaast me niets, heb ook erg slechte ervaringen met Maandag. op grond daarvan eens wat gesurfd links en rechts en loopt echt de spuitgaten uit met Maandag.

  • Y
   says:

   @ Jan,

   Mee eens bij ons wordt er totaal geen zaken meer met dit bedrijf gedaan.
   Veel wisselingen van de wacht, ongekwalificeerd personeel + slecht personeelsbeleid.

   • Ano
    says:

    @Y

    Heb zelf ook even bij Maandag gezeten en moet wel zeggen dat het intern persoon wel genoeg kwalificaties hebben. Maar laten we het erop houden dat de “beslissers” denken te regeren vanuit een angst-cultuur. 

 • Hendrik
  says:

  Waarom denken jullie dat deze “club” om de zoveel jaar een andere naam krijgt? Veel van mijn klanten zijn klaar met deze tent. Ik ook trouwens. Aan beide kanten van de tafel.

 • Zygomatic
  says:

  @ Marc
  Wat een ongelofelijk potlood joh van maandag.
  Eerst excuses aanvaarden en dan om  je oren geslagen worden omdat je het artikel over plagiaat van “maandag” te wenst te verwijderen.
  Wat lopen er toch domme mensen rond op deze aardkloot!

 • alexander
  says:

  Wat een kinderachtige reactie van maandag, ze zijn zelf eerst in de fout gegaan om vervolgens te gaan doen of jij een fout hebt gemaakt. Wellicht moeten ze zich verdiepen in het fenomeen internet alvorens met dit soort overdreven reacties te komen!

 • Bezoeker
  says:

  @Marc,
  Vraag me alleen af waarom u niet even eerst persoonlijk contact heeft gezocht, en in eerste instantie in onderling overleg de zaak geprobeerd op te lossen?
  Voor hetzelfde geld was het een technische fout, maar Maandag moet nou wel lange tijd met de gevolgen zitten. Het is misschien netjes om boven aan het artikel te zetten, dat de situatie is opgelost. Dan is het gelijk duidelijk voor mensen. Nu staat het in een reactie die iemand wel of niet leest.
  Had u daarna, indien nodig, altijd nog een artikel erover kunnen schrijven. Hetgeen, naar ik meen, u goed recht is om een mistand aan te kaarten.
  Geen sprake van laster zover ik kan zien, u noemt het beestje gewoon bij de naam.
  Er is een Engels gezegde:
  No harm, no foul.
  Door gelijk zo in de pen te springen, heeft u de situatie alleen maar ingewikkelder gemaakt. De persoon eerst zelf aanschrijven is algemeen gebruik op internet met dit soort zaken.
   
   

  • Vrouw van bezoeker
   says:

   @Bezoeker: hahaha, hahaha, hahaha, hahaha. Henk wat ben je weer doorzichtig. Hahaha, hahaha, hahaha. Lachen. Wat een reactie. Hahaha, hahaha.

 • Nem
  says:

  Wat een brutaliteit van Maandag zeg!
  Dat zegt wel iets over dat bedrijf, zo’n agressieve benadering naar jullie toe nadat ze zelf nota bene een fout begaan.
  Zal wel prettig werken zijn, daar…

 • Ex Maandag medewerker
  says:

  Hoe  herkenbaar… Maandag® dreigt meteen met hun advocaat i.p.v. een verontschuldiging of in ieder geval een open discussie…
  Denk wel dat hun advocaat het op dit moment te druk heeft met alle ontslagprocedures die ze intern hebben lopen. Hun recruitment apparaat is onlangs met zo’n 50% afgeslonken! Kijk, daar lees je niets over op hun blog!
  Binnenkort weer zo’n gelikte reclamecampagne om hun imago op te krikken!
  Excuses voor de off-topic maar het geeft gewoon de algemen instelling van deze organisatie weer.
  Tot Maandag…

 • Jakolien Sok
  says:

  Ook ik ontving zojuist een mail van Esther met de oprechte excuses en dat het niet weer zal gebeuren..
  De reactie van Maandag is wel heel erg over de top, lees tussen de regels flink wat frustratie 😉

 • Marc Drees
  says:

  Maandag (het bedrijf) wenst de geschiedenis te herschrijven. En denkt te kunnen elimineren wat er is gebeurt:

  Graag refereer ik aan onderstaande e-mail aan mevrouw Riesenbeck gisterenavond. U heeft uiteraard een gegronde reden om de verwijdering van bedoeld artikel van de Maandag-blog te eisen. Dit is vanochtend dan ook meteen in gang gezet, tezamen met de verwijdering van alle overige geplaatste artikelen op dat blog. Mevrouw Riesenbeck heeft u vanochtend schriftelijk haar excuses aangeboden en daarbij aangegeven dat er absoluut geen kwade opzet in het spel was. U heeft haar reactie op uw blog geplaatst en daarbij aangegeven dat daarmee voor u de zaak afgerond is.

  Echter, dit geldt natuurlijk voor beide partijen, ook voor u.  Uw artikel met titel ‘Dit doet Maandag: origineel werk jatten’ staat nog steeds op uw blog. Sterker nog, u laat zich wederom negatief uit over Maandag nadat mevrouw Riesenbeck namens Maandag uw excuses heeft aangeboden.

  Ik wil u middels dit schrijven dan ook vriendelijk doch dringend verzoeken bedoeld artikel per omgaande van uw blog te verwijderen. Indien dit artikel niet om uiterlijk 13:00 uur vandaag van uw blog is verwijderd zal ik, namens Juridische Zaken, overwegen stappen te ondernemen wegens laster

  Ik heb de betreffende dame van Maandag de volgende reactie gezonden:
  Mevrouw Riesenbeck heeft op persoonlijke titel excuses aangeboden; niet namens Maandag. Ze heeft haar excuses via een persoonlijk e-mail adres gestuurd. Verder begrijp ik niet waar u het over heeft met betrekking tot het wederom negatief uitlaten over Maandag.

  Het artikel wordt niet van RecruitmentMatters verwijderd. Het feit dat de artikelen door mevrouw Riesenbeck van het betreffende weblog zijn verwijderd doet niets af aan het feit dat hier sprake was van plagiaat en expliciet verboden gebruik van content van RecruitmentMatters. Hoe u dit kan vertalen als laster is mij volstrekt ongeloofwaardig. Ik zie uw stappen wel tegemoet. Verder zal uw reactie vanzelfsprekend op RecruitmentMatters worden geplaatst.

  Wordt zonder twijfel vervolgd…

 • Marc Drees
  says:

  Dit is de reactie die ik vanochtend van Esther Riesenbeck heb ontvangen:
  Ik heb je e-mail ontvangen, mijn oprechte excuses. Ik heb direct alle postings van RecruitmentMatters van mijn blog verwijderd.

  Ik hoop dat je wilt geloven dat er absoluut geen kwade opzet van mijn kant was. Ik lees al lange tijd graag je blog en vind je artikelen super geschreven. Ik was in de veronderstelling dat het ‘geen kwaad kon’, als ik je postings op mijn blog zou plaatsen, omdat ik onder aan het artikel altijd de bron van het artikel vermeld. Maar nu ik er even goed over nadacht, begrijp ik dat dit een grote inschattingsfout van mij is geweest. Nogmaals mijn oprechte excuses. Dit zal vanzelfsprekend niet meer gebeuren.
  Een prompte en keurige reactie. Daarmee is de zaak voor mij in ieder geval gesloten.
   

  • Marc Drees
   says:

   Het is inderdaad een schande. Mogelijk begrijp je niet helemaal wat de reden is dat er een Creative Commons licentie bestaat; in tegenstelling tot een copyright. Als je dan niet het fatsoen hebt om daar gevolg aan te geven is dat onverkort schandalig. En het plaatsen van een andere auteursnaam is feitelijk plagiaat. Over beide zaken maak ik geen misplaatst sarcatische opmerkingen…

 • Marco Hendrikse
  says:

  @Marc, ik zie dat er inderdaad ook nog andere artikelen van Recruitmentmatters opstaan, evenals van bijvoorbeeld Interim Intelligence. En er staat zelfs een letterlijke tweet van mij (zonder bronvermelding). Het blog is gewoon een aggregator van arbeidsmarkt- en recruitmentnieuws. Onder vrijwel ieder artikel staat een bronvermelding, maar door bovenaan het artikel steeds “door Esther Riesenbeck” te zetten, wordt een verkeerde indruk gewekt. Niet echt netjes. De bronvermelding is bovendien niet klikbaar…