De grote vijf: aantallen vacatures

 

piggy_bank Alweer de tweede week met een rapportage van de vijf grote vacaturesites op basis van het bruto aantal vacatures. Met andere woorden, inclusief vacatures die op meerdere sites aanwezig zijn. Hiermee wordt een eerlijker beeld gegeven van de werkelijke ‘krachtsverhoudingen’ tussen de verschillende sites.

En in deze tweede week is er bijzonder weinig te melden. Minimale verschuivingen in aantallen vacatures tonen duidelijk aan dat de vakantieperiode in Nederland is gearriveerd. De komende weken zijn stilstand en lichte daling de meest waarschijnlijke uitkomsten. Misschien saai, maar met dit warme zomerweer wel lekker rustig…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

In vergelijking met vorige week zijn er nauwelijks veranderingen te melden; Monsterboard is de enige die daar een beetje van afwijkt. De site groeit met 400 vacatures. Normaal gesproken niet eens het vermelden waard maar tijdens een komkommerperiode grijp je alles aan. Waarvan akte.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Na de collectieve crash van verleden week laten alle sites weer een positief resultaat zien. Met uitzondering van Vacaturekrant die in de tweede achtereenvolgende week een dalen laat aantekenen. Maar de grote verliezer is natuurlijk Werk.nl die na de enorme duikeling slechts een zeer mager herstel. Opvallend is verder dat Monsterboard in de afgelopen paar weken zeer dicht in de buurt van Nationale Vacaturebank blijft.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken 

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl blijft maar dalen, in tegenstelling tot de verwachting van vorige week is de site nog altijd niet op een stabiel niveau. Het is en blijft de vraag wat er toch achter de lelijke homepage van deze site gebeurt. Monsterboard nadert traag maar gestaag Nationale Vacaturevank. Het verschil is nog altijd zo’n 1.500 vacatures, maar Monsterboard lijkt op de weg terug. Is Warren Hammond toch goed bezig daar in Amsterdam!

De kleintjes (JobTrack en Vacaturekrant) doen het ook niet slecht; Vacaturekrant is de afgelopen periode toch behoorlijk aan het herstellen. En JobTrack blijft maar groeien. Hoewel beide sites de afgelopen wel wat veren hebben moeten laten, maar dat kan natuurlijk de vakantie zijn.

vervolgt haar neerwartse route maar lijkt op een stabiel evenwicht te zijn aangekomen. En dat is natuurlijk goed nieuws. De andere sites laten minimale veranderingen zien, hoewel Monsterboard de laatste weken een trage maar gestage groei aan het doormaken is.Vacaturebank, die de laatste tijd ook een lichte groei liet zien is deze week even van de leg. Maar dat kan natuurlijk ook met de zomerperiode te maken hebben.

Geef een antwoord

1 Comment