RecruitmentMatters op de iPhone: de eerste beelden

iPhone | RecruitmentMatters icoon Gisteren kreeg ik van Onstuimig de eerste werkende versie van de iPhone app voor RecruitmentMatters. En dat betekende meteen een upgrade van het operating systeem van mijn iPhone naar de angstaanjagende versie 4. Wat overigens vrij soepel verliep, maar stom genoeg klikte ik ook op het bijwerken van alle app’s. En dat heb ik geweten…

Maar vanochtend vroeg kon ik dan eindelijk de iPhone app voor RecruitmentMatters bewonderen. En potdomme, dat ziet er lekker uit. Maar ja, ik loop in dit verband natuurlijk met een rode hartjesbril rond dus mijn mening is volstrekt waardeloos. Daarom enkele eerste beelden van de app met het daaraan gekoppelde verzoek om reacties. Het liefst harteloos, want daar valt wat van te leren. Complimenten zijn fijn, maar zorgen niet voor een betere app.

Allereerst het overzichtsscherm met artikelen:

RecruitmentMatters op iPhone | Lijstscherm 

Wat een plaatje! Zelden zoiets fraais gezien, zeg nou eerlijk? Of zijn er toch mogelijk enkele miniscule verbeterpuntjes aan te brengen? Als je iets ziet, laat het me weten! Tenslotte is deze app niet voor mij bedoeld, hoewel ik er natuurlijk wel vaak naar ga kijken…

En als je dan een interessant artikel denkt te hebben gespot, dan krijg je na tappen dit te zien:

RecruitmentMatters op iPhone | Artikel 

Als het vorige scherm al niet zo fraai was dan zou ik nu helemaal vrolijk worden. Oke, de afbeelding is mischien nog wat te groot, en de hyperlink moet natuurlijk in de rode steunkleur maar zeg nou eerlijk; hier wordt je toch helemaal vrolijk van (als je een iPhone hebt tenminste, en online recruitment interessant vind, en…)?

Meer heb ik op dit moment niet. Binnenkort volgt er meer. Maar als je op basis van deze beelden kritiek, verbeteringen of suggesties hebt; laat het me weten. Hieronder kan je tenslotte je reacties kwijt. Wil je niet publiekelijk reageren? Dan kan je natuurlijk ook een reactie via het contactformulier versturen.

Geef een antwoord

16 Comments
 • Kura
  says:

  Misschien is het handig om een zoek functionaliteit toe te voegen die direct te bereiken is door de hele applicatie (b.v. door het vervangen van “Over” naar “Zoek”).

 • Michel Rijnders
  says:

  Ik ben vooral benieuwd naar handige dingen die ik hier niet terug te zien zijn. Krijg ik op het app icon te zien hoeveel nieuwe berichten er zijn of pushnotificaties? En zie je nog onderscheid tussen artikelen die je al gelezen hebt en nog niet? Kan ik de artikelen makkelijk vanaf een iPhone doorTwitteren, Facebooken? Bewaren?
  En vooral: komt er ook gewoon een online mobiele versie van recruitmentmatters die ook met andere telefoons prettig leest en reageert?

 • Frank
  says:

  Kijk! Complimenten geven kan ik ook. Een app op de iphone kan ik zeker waarderen. Dan ga je met je tijd mee. Ziet er in elk geval goed uit.

  Misschien wel goed om het volgende te testen;  is het mogelijk om via de iphone reactie te geven op een artikel? Volgens mij lukt dat helaas niet wanneer ik met de iphone naar de ‘gewone’ website ga. Tenzij ik iets niet goed doe maar dan zou ik dat alleen bij deze site niet goed doen 😉

  • Marc Drees
   says:

   Ik weet dat het nu niet mogelijk is om een reactie te plaatsen; vind ik zelf eerlijk gezegd ook bijzonder irritant. Dat is overigens niet de reden om dan maar een iPhone en iPad applicatie te laten ontwikkelen. Deze applicaties zijn enerzijds bedoeld om deze gebruikersgroepen een betere ervaring te bieden en tegelijkertijd om te leren. Mobile Internet en tablets vormen de volgende ‘revolutie’.
    
   Maar binnenkort kan je gelukkig ook via de iPhone reacties plaatsen.

 • Kevin
  says:

  Ziet er goed uit Marc, mijn complimenten.
  Logo in screenshot nummertje 2 is inderdaad wat aan de grote kant. Je kunt je ook afvragen af je hier wel een logo moet plaatsen aangezien je het logo ook al te zien krijgt bij het overzichtsscherm. De Telegraaf App heeft daar helemaal een handje van, daar plaatsen ze een foto zo groot als je hele iphone scherm. Scroll je jezelf een ongeluk.
  Daarnaast vind ik persoonlijk de tekstgrootte ook aan de forse kant waardoor je -als je een lang artikel hebt- oneindig blijft scrollen.
  Optie tot reageren is belangrijk. Is het ook mogelijk om -wanneer je in een artikel zit- direct te reageren via de menubalk? Je zou dan bijvoorbeeld “Over” weg kunnen halen (want op deze plek irrelevant) en dit alleen in de menubalk onder het overzichtsscherm plaatsen.
  Voor de rest ziet het er keurig uit. Ik kan niet wachten totdat ik in de trein je cynische artikelen kan lezen 😉

  • Marc Drees
   says:

   Geef je complimenten maar aan Onstuimig, die hebben de app ontworpen!
   Ten aanzien van dat plaatje, het gaat me ook om een vergelijkbare beleving tussen de verschillende versies (website, iPhone en straks ook de iPad).  Daarom wil ik wel een plaatje behouden (als het tenminste ook in het oorspronkelijke artikel staat). Maar het mag wel wat kleiner, net als de tekst inderdaad.
   Straks is inderdaad mogelijk om direct tijdens lezing te reageren, maar dat komt dus nog. Daarvoor hoeft overigens de onderste navigatie optie niet weg, het komt aan de bovenkant te staan waardoor je tussen artikel, reacties en een zelf te plaatsen reactie kunt switchen.

 • Jan Willem
  says:

  Ik vind de icoontjes op het eerste screenshot te groot: maakt het rommelig, omdat de icoontjes elkaar nu ongeveer raken. Maak de icoontjes een slagje kleiner en geeft meer rust, icoontjes komen door iets witruimte eromheen meer tot z’n recht, evenals de scheidingslijntjes…..

 • Ruben
  says:

  Beste Marc,

  Dit moet toch bijna hetzelfde gevoel geven als de geboorte van een zoon of dochter! Ik feliciteer je in elk geval met hetzelfde enthousiasme!
  Persoonlijk vind ik de letters niet te groot: niets zo irritant als steeds moeten inzoomen om iets te kunnen  lezen. (Heb je al eens de kippigheid van de beroepsgroep Recruiters onderzocht eigenlijk?)
  Wat ik mis zijn data bij de artikelen en het aantal reacties. Zijn de genoemde data oorspronkelijke publicatiedata ? Ik zie uiteraard wel Zondag 20 juni 2010 staan (zó kippig ben ik ook weer niet) maar het is me niet meteen duidelijk of alle artikelen die eronder staan nieuw zijn, of dat er ook artikelen bij zitten met nieuwe reacties. (Voor als je bepaalde discussies wilt volgen)

  P.S. Mocht ik nu zelf  ook ooit nog een App uitbrengen, weet dan dat ik het idee niet van jou heb gekopieerd! 😉

  • Marc Drees
   says:

   De artikelen die onder een datum staan zijn op die datum gepubliceerd; het gaat dus niet om artikelen die zijn ‘ververst’ doordat daar een reactie op is gekomen.
   Ik ben bijzonder benieuwd naar de kippigheid van de lezers van RecruitmentMatters; heb hier nog geen testje voor klaarliggen… Ik ken wel mijn eigen kippigheid en voor mij is de app ideaal…

 • Marloes
  says:

  Marc, ziet er netjes uit!

  Alleen ‘kanalen’ zou ik eerder aanpassen naar Artikels / Postings /Nieuws . Ik vind kanalen niet zo lekker klinken.

  Kun je via de App ook reageren? Ik zie daar nu nog geen button voor.

  • Marc Drees
   says:

   Ik ben 51 jaar ja? Steunkleur is ook nog eens een prettig woord. En volgens mij nog altijd helemaal hip. Tja, en die grote letters, da’s inderdaad een puntje (te groot).