WerkenbijdeOverheid komt bijna tot stilstand…

De overheid moet gaan bezuinigen, en dat gaat niet zonder personeelsreductie. Hoewel deze excercitie nog altijd voor het nieuwe kabinet wordt bewaard is er al duidelijk sprake van een rem op het plaatsen van vacatrues bij de overheid.

Dat lijkt althans de conclusie op basis van de ontwikkeling van het aantal vacatures op de site WerkenbijdeOverheid. In een niet al te ver verleden was deze vacaturesite een trouwe klant van de wekelijkse serie Top 10 vacaturesites. Weliswaar bungelde de site rond de 10e plaats, maar toch. Helaas is die tijd voorbij en is in de afgelopen maanden WerkenbijdeOverheid niet meer in de top 10 gesignaleerd.

De reden hiervan wordt extreem duidelijk als je naar de ontwikkeling van het aantal nieuwe vacatures per week kijkt:

WerkenbijdeOverheid: nieuwe vacatures per week (grijs) en voortschrijdend gemiddelde (obv 13 weken)

WerkenbijdeOverheid: nieuwe vacatures per week (grijs) en voortschrijdend gemiddelde (obv 13 weken)

Tja, medio 2009 leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar die tijden zijn drastisch veranderd. En sinds de jaarwisseling is de klad er definitief ingekomen. Waarmee de gezamenlijke overheid geleidelijk steeds minder vacatrues lijkt te plaatsen.

De overheid als vacaturemotor stagneert, en dat zal ongetwijfeld nog sterker worden als het nieuwe kabinet haar bezuinigingsplannen gaat presenteren. Je vraagt je af of er dan uberhaupt nog vacatures op WerkenbijdeOverheid staan. De teller staat vandaag op slechts 640 vacatures. Da’s dus nu al heel erg mager…

Geef een antwoord