De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank De zomerweken zijn zelden een periode van grote schommelingen en ook deze week laat zien dat het zomer is. Nauwelijks een zuchte wind te herkennen en daardoor komen de vacaturesites ook nauwelijks van hun plaats.

Hoewel, Werk.nl is de site die zich nog altijd van een uiterst onrustige kant laat zien. De vacature aantallen schieten omhoog en weer naar beneden alsof het niets is. Er is iets helemaal niet in orde met de site, maar wat daar nou precies aan de hand is wordt nog altijd niet duidelijk. Maar iemand zit daar iets te vaak met zijn/haar hand aan het tellertje van het aantal vacatures. Zeer vermoeiend…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Volgens eigen zeggen stijgt Werk.nl weer (+700 vacatures), maar volgens JobFeed zakt de site met een kleine 2.000 vacatures in. Regelmatige checks op Werk.nl laten merkwaardige schommelingen in het zelf gerapporteerde aantal vacatures zien; van 31.000 tot 41.000 vacatures, binnen een tijdsbestek van een dag. Het is volstrekt onduidelijk wat er nou eigenlijk met deze site aan de hand is. Misschien moet Werk.nl ook maar onder curatele worden gesteld…

Nationale Vacaturebank en Monsterboard gaan beiden heel licht omhoog terwijl Vacaturekrant en JobTrack juist heel licht inzakken. In beide gevallen gaat het slechts om enkele honderden vacatures, dus nauwelijks de moeite van het vermelden waard/

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Het ziet er allemaal wat onrustig uit.  Met uitzondering van Monsterboard laten alle vacaturesites een stijging van het aantal nieuwe vacatutes zien in de afgelopen week.Opvallend is verder dat Werk.nl en Nationale Vacaturebank de afgelopen twee weken een vergelijkbaar volume aan nieuwe vacatures laat zien. Dat is geen goed nieuws voor Werk.nl…

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl zet haar scherpe daling voort; alle andere sites zijn een toonbeeld van stabiliteit. Er is nauwelijks enige verandering waar te nemen, hoewel JobTrack hier toch wel enigszins een uitzondering op is. Voor de tweede achtereenvolgende week laat de site een kleine daling zien. Maar ook dat is bepaald niet bepaald een schokkende constatering. Rust en stilte is het devies.

Geef een antwoord