Ongepaste en brutale schreeuw om nieuwe consultants

businesspeople2 Normaal ben ik er niet zo van, een posting puur voor eigengewin. Maar ik dacht, de nood is hoog, het is komkommertijd en Marc screent (dank je Marc!). Dus als ik zijn kritische blik doorsta, ga ik het gewoon doen. Het is immers ook maximaal gebruik maken van sociale media in de targetdoelgroep. Dus bij deze.

Wat wil het geval. Ons bureau zoekt namelijk met spoed energieke (senior) consultants. Consultants met bureau-ervaring die sterk zijn in het vinden en enthousiasmeren van passende kandidaten voor onze opdrachtgevers.  Acquisitie hoef je bij ons niet te doen, gewoon goed je werk doen door de juiste mensen voor te stellen.

Opdrachtgevers verstrekken dan vanzelf meer opdrachten en er melden zich spontaan nieuwe opdrachtgevers. Luxe? Nee hoor, dat zeker niet. Opdrachtgevers (veelal grote adverteerders en internet start-ups) zijn veeleisend en de opdrachten die we in de regel krijgen zijn niet eenvoudig in te vullen. Maar goed, waar is een opdrachtgever niet kritisch waar het gaat om de aanname van nieuwe mensen.

Volop uitdaging dus voor gedreven en resultaatgerichte speurneuzen. Ervaring binnen recruitment (liefst aan bureauzijde) en affiniteit met online marketing en e-commerce is een harde eis! Ik hoor natuurlijk graag van je. En excuses aan de consultants die deze oproep als ‘not done’ beschouwen…

Nabericht van Marc Drees:

Ik heb hier lang en hard over nagedacht en de volgende gedachtes de revue laten passeren:

  • Dit is een weblog en geen vacaturesite
  • Een vacature is geen onbeschaamde zelfpromotie
  • De doelgroep komt hier langs, dus hiermee kunnen werkzoekers geholpen worden
  • Passieve werkzoekers bestaan niet (volledig off-topic, maar ik wilde hem er toch even bijgooien…)
  • Dit is een weblog en geen vacaturesite (inderdaad, de 2e keer, maar soms gaan gedachtes in cirkels)
  • Baat het niet dan schaadt het (misschien?) niet

Afijn, hiermee was ik zeker 5 seconden zoet en ik heb toen besloten deze ‘posting’ te plaatsen.

Als een test.

Waarbij ik natuurlijk hoop dat Ben zijn consultants weet te vinden, maar waar ik vooral wil weten hoe op een dergelijke posting wordt gereageerd. Kan het of is het absoluut not done? Kan het, maar op een andere plaats? Of welke gedachtes ook maar in het hoofd schieten. Laat het weten door hieronder een reactie te geven.

Alvast bedankt!

O ja, vacaturesites, uitzenders en werving- en selectiebureaus hoeven niet bang te zijn. Ik heb geen enkele intentie om mij op enig werkterrein van bovengenoemde typen bedrijven te gaan begeven. Ook al schijnen sociale media natuurlijk de toekomst te zijn…

Geef een antwoord

37 Comments