Werk.nl: matching voor dummies…

Gewoon voor de lol, deze fantastische tweet over Werk.nl. En voor mij het zoveelste bewijs dat een matchingsysteem slechts zo goed kan zijn als de gebruiker van dat systeem. Wat veel zegt over Werk.nl en niets over het door hen gebruikte matchingsysteem:

image

Geef een antwoord

4 Comments
 • Richard
  says:

  Vind het matchgedrag van werknl niet altijd top, maar dit niet echt heel vreemd.
  Volgens mij zijn het wensen ipv eisen op werknl. Oftewel ik verwacht dat ik als werkgever alleen cv’s ontvang waarop Frans voorkomt (of in ieder geval dat met voor Frans een hogere score).
  Maar als werkzoekende wil ik wel vacatures waarbij ik niet aan de wens voldoe (uiteraard ook met lagere score).
  Uiteindelijk zal men bij de werknl club de afweging moeten maken wat een dealbreker is. Als ze echt ieder veld dat niet overeenkomt zouden laten filteren, dan loop je als werkzoekende toch redelijk wat vacatures mis ?
   

   • Richard
    says:

    Nee ik ben geen ontwikkelaar van werknl, maar ben wel redelijk bekend met hoe zoek en match systemen zoals werknl en monsterboard etc. werken.

    • Iemand
     says:

     heel simpel: als je geen frans eist moet je het niet eisen in je vacature. als bedrijf moet je weten wat je wil. weet je dat niet dan krijg je niet de juiste kandidaat voor het juiste werk.

     en als je weet hoe ze werken dan weet je ook dat ze fout werken. dat ze met die fouten omgaan dat is weer een ander verhaal, maar frans blijft frans!