De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank De zomerweken zijn zelden een periode van grote schommelingen en ook deze week laat zien dat het zomer is. Nauwelijks een zuchte wind te herkennen en daardoor komen de vacaturesites ook nauwelijks van hun plaats.

Hoewel, Werk.nl is de site die zich nog altijd van een uiterst onrustige kant laat zien. De vacature aantallen schieten omhoog en weer naar beneden alsof het niets is. Er is iets helemaal niet in orde met de site, maar wat daar nou precies aan de hand is wordt nog altijd niet duidelijk. Maar iemand zit daar iets te vaak met zijn/haar hand aan het tellertje van het aantal vacatures. Zeer vermoeiend…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt maar liefst 3.000 vacatures in, Nationale Vacaturebank daalt met 800 terwijl Monsterboard, Vacaturekrant en JobTrack alledrie een daling van zo’n 500 vacatures laten zien. Het is deze week dus een algeheel malheur, wat natuurlijk als een vakantiedip kan worden gezien. Niets bijzonderd dus.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, het lijkt er echt op dat Werk.nl zich heeft verzoend met een plaats tussen de commercielen. Voor de vierde achtereenvolgende week is het aantal nieuwe vacatures sterk vergelijkbaar met Nationale Vacaturebank. Dat voorspelt weinig goeds voor de vacaturevolumes in de komende weken voor Werk.nl

De overige sites laten de gebruikelijke schommelingen in het aantal nieuwe vacatures per week zien; hoewel de continuerende daling van Vacaturekrant toch wel enige zorgen baart. Zonder spoedig herstel gaat de site dit zeer binnenkort merken in het totaal aantal vacatures op de site.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken 

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Gezien het geringe aantal nieuwe vacatures per week is het niet verwonderlijk dat Werk.nl scherpe daling laat zien. En als de site zo doorgaat komt ze binnenkort op het niveau van Nationale Vacaturebank aan. Wat een vrije val van meer dan 20.000 vacatures in korte tijd zou zijn. Monsterboard, JobTrack en Vacaturekrant laten alledrie kleine dalingen zien; Nationale Vacaturebank is de enige die stabiel lijkt te blijven; ondanks de zomerperiode.

Geef een antwoord