Google Wave(s) vaarwel

Logo Google Wave Eind mei 2009 was er de aankondiging van Google Wave. En ik was volslagen overdonderd door de mogelijkheden. Eind september van dat jaar werden de eerste uitnodigingen verstuurd. En medio oktober bschreef ik mijn eerste ervaring met Google Wave. En daarna werd het stil.

Na die eerste ervaring ben ik nog een paar keer teruggeweest, maar mijn initiele enthousiasme was veranderd in een groot vraagteken. En dat vraagteken is nooit meer weggegaan. Tot vandaag. Want Google maakte net het volgende bekend:

…Wave has not seen the user adoption we would have liked. We don’t plan to continue developing Wave as a standalone product…

Ik was duidelijk niet de enige. Google heeft de stekker uit Wave getrokken.

Geef een reactie

6 Comments
 • Gijs Bos
  says:

  Was een mooi initiatief van Google. Ik denk dat iedereen nog terugdenkt aan die fantastische 1 uur durende video bij de aankondiging.
  Helaas was de launch niet goed doordacht (closed beta) en het produkt was er nog niet klaar voor. In het begin vond ik Wave fantastisch, ben er vele nachten mee aan de slag geweest.
  Ik begin toch een trend te zien bij Google dat ze het leuk lijken te vinden om iets te lanceren (zie Buzz) en dan “vergeten” het produkt door te ontwikkelen.

  Hopelijk zien we goede kanten van Google Wave terug bij diensten van Google of anderen.

 • Chris Stapper
  says:

  In eerste instantie was ik ook erg positief: google hield een erg mooi verhaal over interactie. En ik heb wave ook gebruikt, enkele keren, om een project op te zetten. Maar voor kleinere projecten bleek een instang messaging tool praktischer. En voor bijna alle berichten wil je zo snel en eenvoudig mogelijk iemand bereiken. Interactiviteit is daar helemaal niet voor nodig. Wave werd gepresenteerd als de vervanger van e-mail, maar uiteindelijk was het niet praktischer dan email.
  Dus vooral jammer dat het niet was wat we hoopten dat het was. Op naar de volgende google tool.

 • Peter
  says:

  Ik vind het helemaal niet jammer. Al dat zogenaamde 2.0 geneuzel, hou toch op. Ik heb de vurige hoop dat dit ook het massale gebruik van Twitter ten deel gaat vallen en de babyboom generatie de Ipad ook snel de deur uit doet. Popiejopie wannebee incrowd erbijhoor gedrag, bleh.

 • Martijn
  says:

  Ik vind het ook wel jammer, al maakte ik er praktisch geen gebruik meer van. Ik zat nog te wachten op verdere doorontwikkeling en massale acceptatie van de dienst. Dat laatste is nooit gebeurd waardoor de gebruikersgroep (zeker in mijn omgeving) zeer beperkt bleef.

 • Niels Lieman
  says:

  Toch vind ik het echt jammer. Had er graag meer gebruik van gemaakt dan dat ik tot op heden gedaan heb. Was alleen wel echt een van de weinige die dat wilde. Althans van mijn 10 contacten in Wave was er zeer zelden iemand online.