Monsterboard’s social carrièrecoach: Freek Jordans

Freek Jordans Monsterboard heeft sinds vandaag een social carrièrecoach: Freek Jordans. Volgens het persbericht:

Jordans zal vanaf vandaag carrièretips geven via social media als Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter. Daarnaast is hij te vinden op het forum van Monsterboard.nl en is hij bereikbaar via e-mail en chatsessies.

En dat is een uitstekend initiatief van de vacaturesite. Monsterboard luisterde en antwoorde al enige tijd via Twitter, maar dit is natuurlijk wel van een andere orde.

Overigens blijkt Jordans geen last te hebben van menselijke problemen zoals slaap, vrije tijd of vakantie:

Bezoekers van Monsterboard.nl kunnen waar en wanneer ze maar willen vragen stellen over zaken als het opstellen van een cv en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Daarnaast zal Freek Jordans zelf ook werkzoekenden opzoeken en interessante berichten, tips en artikelen publiceren om hen te helpen bij het vinden van de ideale baan.

Dat worden drukke tijden…

Enkele puntjes van kritiek
De dokter wil zijn eigen kinderen nog wel eens verwaarlozen; daarom wil ik graag een paar carrièretips met Jordans delen. Eentje is heel simpel: haal op het Twitter profiel van de MonsterCoach die URL aan de linkerkant weg. Daar gaan mensen op klikken.

En dan is er jouw eigen LinkedIn profiel. Waar je als social media coach natuurlijk niet mee weg kan komen:

LinkedIn | Profiel Freek Jordans

Hier vallen toch wel een aantal tekortkomingen op:

  • Een volstrekt onherkenbare foto. Daar moet natuurlijk per direct de MonsterCoach foto in. Die is vrolijk en je bent herkenbaar!
  • Meer dan 500 connecties en maar 2 recommendations? Wat is dat nou, ben je melaats of zo?
  • En dan die My Company teksten bij de Websites. Dat is natuurlijk helemaal uit den boze!
  • Als laatste, is het nou @DeMonsterCoach of @MonsterhelpNL? Precies, maak een keuze. En dan wel de juiste graag…

Als dat allemaal is aangepast kan je natuurlijk aan de slag. En daar wens ik je van deze plaats alle succes mee! Als je ooit peppillen nodig hebt om op de been te blijven; ik weet nog een heel goedkoop adresje…

Geef een antwoord

3 Comments