Monster MEI: lachen met Hammond, 2

Warren HammondJawel, de Monster Employment Index (MEI) over de maand juli is uit. Deze volstrekt zinloze index wordt nog altijd door extreem luie journalisten gebruikt om hun verplichte aantal woordjes per dag te kunnen schrijven, zonder enige aandacht voor de kwaliteit van het geschrevene. Maar dit terzijde.

Want de huidige versie van de MEI bevat natuurlijk de obligate tekst van de Monster landenbaas. Voor Nederland is dat Warren Hammond; trouwe lezers van RecruitmentMatters kennen hem ondertussen wel. En jawel, Hammond heeft weer eens een verifieerbaar stompzinnige uitspraak gedaan. De man kan het eenvoudig niet laten.

Ook dit keer is de uitspraak van Hammond natuurlijk ingegeven vanuit de hoop dat meer klanten weer gebruik van Monsterboard gaan maken. En dat laat hem de volgende zin uitbraken:

There was a one point drop between June and July, however this seasonal correction is much less severe than the same time last year.

Hammond heeft het hier dus over een daling van de MEI, van een waarde van 96 in juni naar een waarde van 95 in juli. En deze daling vergelijkt hij op een gunstige manier met dezelfde periode in 2009. Maar wat gebeurde er feitelijk met de MEI in 2009 in de overgang van juni naar juli? Nou, het volgende:

image 

Krijg nou tandjes… Dat was helemaal geen daling maar  een stijging! Oftewel, Hammond heeft het weer gepresteerd om een volslagen idioot figuur te slaan. Hoe krijgt de man het toch voor elkaar? En wanneer laat Monsterboard de teksten die deze man uitbraakt eerst grondig verifieren voordat ze worden gepubliceerd?

Geef een antwoord

4 Comments