Monsterboard: Daar kom je nooit meer weg?

Een interessante observatie door een alerte gebruiker. Monsterboard heeft op haar site een sectie met Meest gestelde vragen. En daar staat onder meer de vraag Mijn inschrijving opzeggen:

Monsterboard | FAQ

Maar wat krijg je te zien als je op deze vraag klikt? Dat is verdomde interessant, al zeg ik het zelf…

Hier is namelijk de (volledig anders gestelde) vraag en het ‘antwoord’ van Monsterboard:

Monsterboard | FAQ, antwoord op vraag

Het kan aan mij liggen, maar ik heb nergens kunnen lezen hoe ik mijn inschrijving kan opzeggen. Met andere woorden, Monsterboard geeft helemaal geen antwoord op die oorspronkelijke vraag. Op basis van dit antwoord kan ik me dus wel registreren bij Monsterboard maar kom ik er vervolgens nooit meer weg.

Een domme en vooral kinderachtige werkwijze. Het is vanzelfsprekend dat je geregistreerde bezoekers probeert te behouden, en bovenstaande uitleg is daar een voorbeeld van. Maar door binnen diezelfde context geen mogelijkheid voor uitschrijven te bieden ben je uitsluitend bezig gebruikers te frustreren die zich daadwerkelijk willen uitschrijven. Met vermijdbaar negatieve consequenties.

Laagdrempelige registratie hoort gekoppeld te zijn aan laagdrempelige uitschrijving. Maak het net zo makkelijk voor bezoekers om bij je binnen te komen als om te vertrekken. Dat is een stuk fatsoenlijker en vooral prettiger voor die bezoekers. En waarom wil je uberhaupt bezoekers op een dergelijke manier frustreren? Je wint er vooral negatieve reclame mee.

Geef een antwoord

3 Comments
 • rlejeune
  says:

  Lijkt mij dat elke zichzelf respecterende vacatureportal niet alleen de mogelijkheid dient te bieden gegevens correct te uploaden, maar deze ook te kunnen verwijderen. Met het grote aantal vacaturesites is het voor een sollicitant een hele dagtaak alle gegevens bij te houden en regelmatig te updaten. Google heeft eind 2014 werk gemaakt van het kunnen verwijderen van persoonlijke gegevens van websites. Daar het ook hier om persoonlijke gegevens gaat, is het eo ipso vervelend wanneer juist die knop ontbreekt bij een vacaturesite.

 • jolanda
  says:

  Ik herinnerde mij dat er in het verleden ook al eens een posting geweest is over de privacygegevens en MB  en dat MB altijd een kopie van je gegevens achter houdt. Ik heb dus even de privacyverklaring van MB opgezocht, en jawel hoor, hier staat het:
  U kunt te allen tijde uw persoonsgegevens herzien, wijzigen of verwijderen. U dient dan in te loggen op uw account, naar uw accountprofiel te gaan en vervolgens de nodige wijzigingen et maken. Wij zullen uw persoonsgegevens verwijderen maar wij bewaren wel logs en demografische en statistische gegevens over u en wij bewaren tevens een geanonimiseerde archiefkopie van uw gegevens.

  Ergens op RM is hier al e.e.a. over geschreven.
  Ik vraag mij overigens af wat MB moet met een anoniem cv en hoe anoniem het is.  De privacywet zegt echter dat je het recht hebt om te eisen dat je gegevens verwijderd worden; je moet er dan wel 4,50 voor betalen.

  • joke
   says:

   Overigens geldt dit ook voor andere sites zoals intermediar, heb erg veel moeite moeten doen (apart verzoek gedaan per mail) om mijn gegevens daar vanaf te krijgen. Helaaskrijg ik nog steeds mail van in overheid met banenaanbod! Eens ingeschreven blijft ingeschreven!!