De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Er is geen sprake van grote activiteit, anders dan dat Werk.nl haar neergang blijft vervolgen. Verder is er vooral rust en kalmte aan het vacaturefront. Gelukkig maar, een vacaturesite moet ook op vakantie kunnnen gaan.

Deze week zakken alle sites wat in, maar zonder opvallende uitschieters. Het wachten is waarschijnlijk op het einde van de maand augustus. Dan is iedereen weer terug van een welverdiende vakantie en gaan we zien hoe de economie, en daarmee de arbeidsmarkt, en daarmee het vacaturevolume zich gaat ontwikkelen. Nog een paar weekjes geduld dus…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl zakt ruim 1.000 vacatures in, na een verlies van 3.000 vorige week. Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Vacaturekrant dalen alledrie minimaal, zo’n 200 vacatures. Jobtrack zit een beetje tussen Werk.nl en de anderen in met een daling van een kleine 600 vacatures. Hoe dan ook, alle sites leveren dus in.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Wat een prachtig gezicht! De grote drie vacaturesites laten in de afgelopen week vrijwel identieke aantallen nieuwe vacatures zien. Dat is toch wel een unicum te noemen. Tegelijkertijd duikelt JobTrack fors omlaag terwijl Vacaturekrant langzaam lijkt te stabiliseren na een grotere dalingen in de afgelopen weken.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Hier zet de daling van Werk.nl zich onverminderd voort. De vrije val lijkt vooralsnog niet te stuiten en gaat op deze manier binnen enkele weken leiden tot eenzelfde niveau als Nationale Vacaturebank. Een onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk scenario. De andere vacaturesites zijn een oase van rust vergeleken et Werk.nl. Bijzonder kleine variaties om vrijwel rechte lijnen. Steady as she goes, Mr. Baines!

Geef een antwoord