Robert Half ‘voelt’ groeiende wervingsbehoefte…

 image Op de site Financieel-Management.nl is een artikel gepubliceerd onder de titel: Outlook arbeidsmarkt 2010: Toename in vacatures voor financiële professionals. En die titel is gebaseerd op de meningen van ‘experts’. Waarbij vooral de mening van Ronald de Zoete (Associate Director bij Robert Half) de boventoon lijkt te voeren: Want hij zegt in het artikel onder meer het volgende:

We voelen dat veel bedrijven weer – soms weliswaar voorzichtig, maar toch – opnieuw personeel aannemen. We voorzien een grote stijging na de zomer.

De grote stijging zal na de zomer in de tweede helft van 2010 plaatsvinden. Aantallen zijn moeilijk te zeggen. Het zou me niet verbazen als ineens veel bedrijven hun werving zullen opstarten en als vanaf september de aantallen vacatures vergeleken met het eerste half jaar zullen verdubbelen.

(nadruk door auteur)

Jawel, De Zoete ‘voelt’ dat bedrijven weer personeel gaan aannemen. Is dat niet fantastisch! Zou dit een selectiecriterium voor een management rol bij Robert Half zijn? Voelen?

Afijn, laten we eens kijken hoe het met de markt voor financiële professionals gesteld is:

JobFeed: Vacatures binnen beroepsgroep verzekeringen en financien, 2008 - 2010 

JobFeed: Vacatures binnen beroepsgroep verzekeringen en financien, 2008 – 2010

De grijze lijn toont het aantal nieuwe vactures per week; de rode lijn is de trend van het aantal nieuwe vacatures, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. Uit de grafiek blijkt dat de dalende trend is afgevlakt en dat er mogelijk een bodem is bereikt.

Voor iedereen die denkt een groei te zien het aantal nieuwe vacatures sinds de jaarwisseling; hierbij een vergelijking tussen de aantallen in de eerste zes maanden van 2008 t/m 2010:

JobFeed: Aantal nieuwe vacatures binnen beroepsgroep Verzekeringen en financien, H1 2008 – H1 2010 

JobFeed: Aantal nieuwe vacatures binnen beroepsgroep Verzekeringen en financien, H1 2008 – H1 2010

Getverdemme, dat ziet er helemaal niet goed uit! Ook in de eerste helft van 2010 is het aantal vacatures voor deze beroepsgroep nog altijd gedaald. Het tempo van de daling is in 2009 (-22%) zelfs nauwelijks hoger in vergelijking met 2010 (-20%).  Maar gelukkig zeggen cijfers uit het verleden niets over de toekomst. En hebben we nog altijd De Zoete die ‘voelt’ dat deze daling zich op magische wijze gaat omkeren in de tweede helft van dit jaar.

En morgen gezond weer op…

Geef een antwoord

4 Comments
 • Giel
  says:

  Marc Drees is tof!! Lekker zuur azijnpissen in de marge. Gaaf joh, zeker teveel tijd over met je advies praktijkje.  In 7 dagen 62x gelezen en welgeteld 2 reacties (waarvan 1 van hemzelf) op zijn stukje zegt mij genoeg over hoeveel mensen op de mening  van Marcje zitten te wachten

  • Paul M. Smit
   says:

   Ik neem voor het gemak even aan dat we met Giel Vercauteren van accountemps te maken hebben? Zet volgende keer even je voor- en achternaam neer, maakt het wel zo transparant.
   Zeg nou zelf Giel: als je financials bemiddelt is het toch handig om enige statistieken te geven op het moment dat je dit soort dingen in een vakblad voor financials gaat benoemen? Als je feelgoodmomenten wil realiseren kun je beter adverteren in de Happinez of in Mind Magazine.
   Blijkbaar is Marc Drees het wel waard om azijn terug te pissen. Doet ‘ie toch knap.

 • Ivo
  says:

  Heel scherp Marc. Ik denk dat ze met de voltallige toplaag een cursus spirtualiteit hebben gevolgd en door de betreffende zweefteef erop zijn geattendeerd om meer vanuit hun onderbuikgevoel beslissingen te maken. Prima toch?

  • Marc Drees
   says:

   Voelen is tof! Ik voel dat de markt onwijs aantrekt. Weet je wat? Ik ga als een gek consultants aannemen! Hoe? Gewoon, op mijn gevoel! Geen zorgen, het komt allemaal goed. Heeft mijn gevoel me ooit in de steek gelaten? Dus…