Rectificatie Debiteurenjobs

Logotype debiteurenjobs.nlIn reactie op mijn blog over Debiterenjobs.nl belde de directeur van deze site mij enkele dagen geleden. Waarbij hij aangaf dat Debiteurenjobs.nl nooit zonder toestemming vacatures van andere bedrijven op haar site plaatst. Dit precieze punt was in mijn blog posting de kern van mijn verontwaardiging over de onfatsoenlijke praktijken van deze site.

Naar nu blijkt volstrekt ten onrechte. Ik heb bij meerdere bedrijven navraag gedaan of hun vacature al dan niet met hun medeweten op Debiteurenjobs was geplaatst. Op basis van een tweetal ontkennende antwoorden heb ik de conclusie getrokken dat Debiteurenjobs zonder medeweten van betreffende bedrijven de vacatures had overgenomen. Maar Debiteurenjobs heeft mij overtuigend kunnen aantonen dat deze antwoorden niet correct waren.

Waarmee een mea culpa op zijn plaats is.

Ten eerste heb ik bewondering voor de wijze waarop de directeur van Debiteurenjobs deze zaak heeft behandeld. Hij heeft mij gebeld en in alle rust de zaak uitgelegd en aangegeven dat zijn bedrijf te goeder trouw is. Vervolgens heeft hij op basis van de informatie die ik kon geven ondubbelzinnig zijn gelijk kunnen aantonen.

Vanzelfsprekend vind ik het bijzonder vervelend om een bedrijf onheus van illegale praktijken te beschuldigen, maar voor Debiteurenjobs is dit veel vervelender. Daarom bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan. Via deze rectificatie en het verwijderen van het oorspronkelijke artikel kan ik op RecruitmentMatters deze zaak zoveel mogelijk corrigeren. Verder roep ik andere sites op die mogelijk het eerste artikel hebben overgenomen deze te verwijderen.

Daarnaast heeft de directeur van Debiteurenjobs mij aangegeven dat de site ondertussen een registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens heeft gestart; een tekortkoming die ik eveneens in het oorspronkelijke artikel had geconstateerd.

Ter compensatie biedt ik vanaf deze plaats Debiteurenjobs aan overige onvolkomendheden die ik in het zoek- en sollicitatieproces had geconstateerd van een alternatief interaction design te voorzien om zo de werkzoeker een optimale ervaring te bieden. Dat is wel het minste wat ik kan doen voor Debiteurenjobs.nl en het pakt dan ook nog eens goed uit voor de werkzoeker.

Geef een antwoord

12 Comments
 • Tanja Bax
  says:

  Goedemorgen Marc,

  Gaat het commentaar “Debiteurenjobs.nl: een enorme schandvlek” ook nog weg uit de link in bovenstaand artikel? (en ook dit deel van mijn bericht?)

  En corrigeer je je artikel nog v.w.b. spelling? (Nee, nee: zelf zoeken!)

  Overigens is m.i. melding bij CBP geenszins nodig, zie bijvoorbeeld ‘http://www.cbpweb.nl/HvB_website_1.0/vc.htm

  Groet!

 • Michiel
  says:

  Goed om te lezen dat je er ook wel eens naast zit, dan blijven we er ons tenminste van bewust dat je ook maar gewoon een mens bent 😉

  Netjes opgelost zo denk ik. En inderdaad goed/slim dat debiteurenjobs niet met modder is gaan smijten bij de reacties, maar gewoon de telefoon heeft gepakt.

  • Marc Drees
   says:

   Er naast zitten is zeker menselijk, maar het is bijzonder vervelend als je hiermee een ander ernstig tekort doet. Het is daarom niet alleen goed/slim van Debiteurenjobs maar ook nog eens zeer fatsoenlijk.

 • Daniel
  says:

  Hoi, het is goed dat elk geval op zich bekeken en getoest wordt. Een massaal Mea Culpa heeft dus geen enkel meerwaarde. Hulde voor de wijze waarop dit opgelost is! Hoor en wedrhoor maken dit land beter!!
  Groet Daniel

 • Mike
  says:

  Je maakt anders wel een verkeerde vergelijking bij de cijfers van adecco/randstad en corrigeert dat artikel niet. Ik bezoek deze site nog niet zolang en nu al 2 fouten doordat er niet objectief en secuur is gewerkt. Ik haak af bij deze.