Vacaturesite top 10: nu met Vitae?

VacaturemonitorEen merkwaardige nieuwkomer in de top 10 van deze week: Vitae. Maar ze hebben hun plek eerlijk verdiend, hoewel ik niet verwacht dat ze een blijvertje zullen worden. Het lijkt meer te danken aan zomerstilte dat deze intermediair zich een keertje binnen dit uiterst selecte gezelschap.

Het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken is 134.000; een forse daling ten opzichte van de vorige driewekelijkse periode (ruim 148.000). Maar tegelijkertijd ligt dit aantal 3% hoger in de vergelijkbare periode van 2009. En dat is toch weer positief.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 30 – 32)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 30 – 32)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +1,6%
  • Nationale Vacaturebank: +0,6%
  • Monsterboard: +0,7%
  • DOVAjobs: –0,5%
  • JobTrack: –0,2%
  • Megajobs: +0,2%
  • Careerbuilder: +0,1%
  • Randstad: 0,0%
  • Tempo-Team: 0,0%

Werk.nl heeft haar leidende positie weer overgenomen van Nationale Vacaturebank. De drie grootste vacaturesites (inclusief Monsterboard) laten alledrie een stevige groei zien; Een gebruikelijk ontwikkeling als het vacaturevolume wat inzakt.

Jobnews moet de top 10 weer eens verlaten; dit keer wordt ze verdrongen door nieuwkomer Vitae. Jawel, we hebben weer eens een nieuw gezicht in de top 10 van grootste vacaturesites. Gezien de grote concurrentie verwacht ik niet dat Vitae een lang leven beschoren zal zijn, maar het is toch altijd leuk als in de vakantieperiode verse gezichten hun opwachting maken. Dat zorgt er tevens voor dat de grootste sites beseffen dat ze niet op hun lauweren kunnen zitten.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken 

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Drie omhoogwijzende lijnen; dat ziet er goed uit! De drie grootste vacaturesites van Nedeland gaan vrijwel synchroon omhoog; hoewel Werk.nl er toch wel bovenuit springt met een stijging van maar liefts 1,6% in vergelijking met vorige week. Maar het kan niet vaak genoeg worden gezegd; deze site is toch wel redelijk suspect als het om het volume aan vacatureplaatsingen per week gaat.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord