De grote vijf: zomerdipje?

piggy_bank Er is duidelijk sprake van een zomerdipje. De aantallen vacatures zijn relatief beperkt en er is nauwelijks sprake van enige beweging bij de grootste vijf vacaturesites van ons land. En dat terwijl het weer toch bijzonder weinig aanleiding geeft tot warme zomergevoelens.

Voor het eerst sinds weken laat Werk.nl weer eens een wat stabieler beeld zien. Laten we hopen dat hiermee de onrust van de achterliggende periode voorbij is. Want op deze site kon werkelijk geen staat worden gemaakt.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Weinig leven in de brouwerij deze week, zelfs bij Werk.nl is er nauwelijks verandering. En dat is toch wel een unicum te noemen; de afgelopen weken leek het er ernstig op dat Werk.nl vergeten was haar Ritalin in te nemen. Met uitzondering van Vacaturekrant krimpen alle sites in vergelijking met vorige week. Waarbij JobTrack (-800 vacatures) veruit de grootste daling laat zien.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Werk.nl, Nationale Vacaturebank en Vacaturekrant gaan omhoog, Monsterboard en JobTrack gaan omlaag.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Hmm… Alles lijntjes wijzen naar beneden. Dat is dus echt een onvervalste zomerdip. Waar overigens Vacaturekrant en JobTrack iets teveel van de zomer lijken te genieten. Want de twee kleintjes duiken wel erg sterk naar beneden. En Werk.nl lijkt eindelijk tot rust te zijn gekomen. Gelukkig maar.

Geef een antwoord