Vacatures per regio: we’re baaack!

Vacaturemonitor Na enkele weken radiostilte vanwege afwijkende cijfers kan met ingang van deze week de serie Vacatures per regio weer vrolijk worden doorgezet. De cijfers zijn weer tot rust gekomen waardoor een vergelijk met voorgaande jaren wederom mogelijk is geworden.

Waarbij het er overigens op lijkt dat we nog in een behoorlijke zomerdip zitten, want het is allemaal wel heel erg stil. Hoewel, het beeld per regio is bijzonder variabel als ik naar de resultaten sinds 2008 kijk. Het is werkelijk van alles wat waarbij Noord-Nederland overigens de enige regio is die ten opzichte van 2008 hoger scoort. Waarom is nou net deze regio veruit de kleinste in ons land?

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 30 – 32 (2008 – 2010) 

Vacatures per regio: week 30 – 32 (2008 – 2010)

Vanwege de verse start deze keer geen vergelijking met de voorgaande week, dan komt de volgende keer natuurlijk wel weer terug. Maar er is voldoende te melden; want de regio’s laten over de afgelopen jaren een wel zeer verschillend beeld zien.

Noord-Nederland doet het ronduit goed met een trage maar gestage groei over de meetperiode. Zuid-Nederland laat ten opzichte van 2009 iets beter maar zit nog altijd onder de resultaten van 2009. West- en Oost-Nederland doen het slecht; waarbij West-Nederland de slechtste leerling in de regioklas is. Deze regio laat een constante en redelijk forse daling zien terwijl Oost-Nederland dit jaar in ieder geval de resultaten van vorig jaar evenaart.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Tja, het ziet er wat merkwaardig uit, maar zo zie je teminste de situatie van de laatste weken nog een beetje. West-Nederland is de enige die ten opzichte van drie weken geleden is gegroeid; de andere sites zijn gedaald tot zeer sterk gedaald (Noord-Nederland).

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord