PlaatsmijnCV: plaats hier NOOIT je CV!

Logotype plaatsmijncv.nl Jawel, we hebben in Nederland nu ook een online resumeblaster; oftewel een site die een CV naar allerlei andere sites doorplaatst. Althans, dat is wat de site plaatsmijncv.nl beweert. Maar ik heb bijzonder grote twijfels bij de betrouwbaarheid van deze site. Sterker nog; tot het tegendeel is bewezen is plaatsmijncv.nl niets anders dan een phishing site. Eentje die naieve bezoekers hun volledige CV afhandig maakt.

Want het is volstrekt duister wie achter deze site zit; er zijn geen algemene voorwaarden of privacy verklaring, er is geen aanmelding bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Helemaal niets. En ik ben ervan overtuigd dat deze site naar geen van de CV databanken een CV doorzet. Want dat kan niet eens…

De homepage
Dit is de homepage, en meteen de enige pagina van de site plaatsmijncv.nl:

plaatsmijncv.nl | Homepage

In een uurtje in elkaar gehakt, zo ziet deze site eruit. Het volstrekt onzinnig tellertje in de rechterbovenhoek begint altijd vanaf 3.000 te tellen en loopt vervolgens als een idioot op. En dat terwijl deze site nauwelijks traffic heeft. Maar dit is een weinig schadelijke en nogal doorzichtige nepperij.

Veel erger is de suggestie dat de site een CV doorplaatst naar Monsterboard, Nationale Vacaturebank, CareerBuilder, Jobnews, DOVAjobs, Werk.nl, Megajobs, Vacaturekrant, Randstad en JobTrack. Inderdaad, naar zo’n beetje alle grote vacaturesites van Nederland.

Maar dat is godsonmogelijk! Want om dat te kunnen doen is er veel meer informatie van een gebruiker nodig dan waar plaatsmijncv.nl om vraagt. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk een e-mail adres op te geven en je CV achter te laten. O ja, en je akkoord te verklaren met voorwaarden die er helemaal niet zijn! Natuurlijk ontbreekt van een privacy verklaring in combinatie met een registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens ook ieder spoor.

Maar volgens plaatsmijncv.nl verschijnt een achtergelaten CV vervolgens op alle grote vacaturesites… Dit is een volstrekte leugen en niets anders dan pishing van CV’s. Want hoe zou plaatsmijncv.nl een CV in de bovenstaande serie aan CV databanken kunnen krijgen zonder aanvullende informatie? Niet langs automatische weg en al helemaal niet niet zonder overeenstemming met de betrokken vacaturesites. En die overeenstemming is er voor zover mij bekend niet.

Er is ook nergens een officiele aankondiging gedaan van een samenwerking tussen elk van de getoonde vacaturesites en plaatsmijncv.nl. We heb ik een paar berichtjes op een tweetal fora gevonden. De eerste is op het forum van Werk.nl:

Werk.nl | Forumbericht plaatsmijncv.nl

De schrijver van dit berichtje (Utrecht_M) heeft zich ingeschreven, dit bericht geplaatst en vervolgens uitgelogd. Een vergelijkbaar berichtje is een half uur later achtergelaten op de site Babyinfo.nl, wederom door Utrecht_M, die zich ook daar net had ingeschreven:

babyinfo.nl | forum

Ziedaar de marketing campagne van plaatsmijncv.nl. Via een anonieme forumstalker. Die suggereert alsof plaatsmijncv.nl al heel lang bestaat.

Conclusie
plaatsmijncv.nl is een phishing site die passerende werkzoekenden probeert te verleiden tot het achterlaten van een CV. Levensgevaarlijk. Laat op deze site NOOIT je CV achter. Als je het wel doet weet je in ieder geval 1 ding zeker; je CV komt nooit op de beloofde vacaturesites te staan.

Geef een antwoord

11 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Ik heb ondertussen met Anko Gielkens gesproken en hij heeft aangegeven dat de site inderdaad is verwijderd. Het was volgens Gielkens ook niet de bedoeling dat de site werd gebruikt omdat er nog geen functionaliteit achter zit. Volgens Gielkens was de site in ontwikkeling voor een klant en was het bijzonder onhandig dat de site vrij toegankelijk was.
   
  De berichten op de twee fora zijn volgens Gielkens geplaatst door iemand uit de directe omgeving van de opdrachtgever. En dat is ronduit schandalig omdat hiermee mensen worden misleid en naar de betreffende site gelokt onder valse voorwendselen. Ik heb Gielkens niet gevraagd naar de naam van de opdrachtgever. Ik ga er vanuit dat deze opdrachtgever zich nooit meer op dezelfde manier zal manifesteren.
   
  Samenvattend is Anko Gielkens zeer onhandig geweest door een in ontwikkeling zijnde site vrij toegankelijk op Internet te plaatsen. Daarenboven is iemand verwerpelijk bezig geweest door op fora misleidende berichten te plaatsen. Dit heeft uiteindelijk als een boomerang gewerkt; recht in het gezicht .
   
  Ik ben van mening dat hiermee de zaak hiermee kan worden gesloten. Waarbij ik tegelijkertijd in bovenstaande reacties de links naar Anko Gielkens en zijn bedrijven/sites zal verwijderen met een passende opmerking in de betreffende reacties. Dit om onnodige extra schade aan zijn persoon of bedrijven te vermijden. Dat lijkt me dan ook wel weer zo fatsoenlijk.

 • Michiel
  says:

  Dat is toch wel knap!
  Overigens heeft de website van zijn bedrijf rechtsonder een link naar Plaatsmijncv, maar die zal waarschijnlijk ook snel weg zijn

  Administrator: een of meer links zijn uit deze reactie verwijderd om schade aan persoon en/of bedrijf te voorkomen

 • jos
  says:

  En achter Okna zit….

  Domeinnaam
  okna.nl

  Status
  actief

  Houder

  Administratieve contactpersoon

  Registrar
  Transip BV
  Schipholweg 9 b
  2316XB LEIDEN
  Nederland

  Technische contactpersonen

  Domeinnaamservers

  Datum registratie
  2006-06-15

  Administratie door
  NL Domain Registry

  Administrator: een of meer links zijn uit deze reactie verwijderd om schade aan persoon en/of bedrijf te voorkomen

  • Ivo
   says:

   en achter Anko Gielkens zit dit profiel:

   Lijkt wel Geenstijl…

   Administrator: een of meer links zijn uit deze reactie verwijderd om schade aan persoon en/of bedrijf te voorkomen

 • jos
  says:

  Domeinnaam
  plaatsmijncv.nl

  Status
  actief

  Houder
  OKNA

  Administratieve contactpersoon

  Registrar
  Transip BV
  Schipholweg 9 b
  2316XB LEIDEN
  Nederland

  Technische contactpersonen

  Domeinnaamservers

  Datum registratie
  2010-08-15

  Administratie door
  NL Domain Registry

  Administrator: een of meer links zijn uit deze reactie verwijderd om schade aan persoon en/of bedrijf te voorkomen