Koers Brunel stort in elkaar

Logotype BrunelBrunel maakte vandaag zwaar teleurstellende cijfers bekend. De omzetten van alle drie de divisies van de detacheerder – Nederland, Duitsland en Energy – staan op krimp en de marge van Brunel Nederland staat onder flinke druk. De brutomarge van die dochter daalde van 34,5 procent in het tweede kwartaal van 2009 naar 32,5 procent in hetzelfde kwartaal dit jaar.

De koers, die afgelopen maand een vreugdedansje deed rond de EUR 24, bodemt vanochtend 12 procent lager uit, net boven de EUR 20.

Volgens CEO Jan Arie van Barneveld is het verwachte herstel in ons marktsegment in Nederland vertraagd, maar, zo voegt hij daaraan toe:

[L]ooking at the impressive growth we are currently experiencing in Germany we are confident that the upturn of the activity level in The Netherlands will follow. The Energy division has performed in line with expectations and sustainable growth is expected from projects starting in the 4th quarter of 2010.

Brunel werd vorig jaar pas in het tweede kwartaal getroffen door de effecten van de recessie. Van Barneveld is optimistisch van toon, maar het is de vraag of deze cijfers de voorbode zijn van een tweede dip in de detacheringsmarkt.

Geef een antwoord

1 Comment