JobPatrol is dood(?) Nu de anderen nog…

iPhone logo JobpatrolIn januari 2010 schreef ik mijn eerste review van een iPhone recruitment app; over JobPatrol. Een in mijn optiek volstrekt overbodige applicatie die maar beter zo snel mogelijk richting Deathpool zou kunnen verdwijnen. Dit was echter tegen het zere been van een van de makers, die de volgende reactie op het artikel gaf:

Helaas heeft deze versie nog niet alle functionaliteiten en werkte hij tijdens je test ook nog niet naar behoren. In het eerste kwartaal van 2010 zal de volledige iphone versie (ook gratis!) in de iphonestore liggen met diverse functies, zoals: Automatisch zoeken vanuit je huidige locatie, jobalert kunnen ontvangen van een opgeslagen zoekopdracht, routebeschrijving naar een vacature, direct een email versturen naar de partij welke een vacature aanbiedt, in plaats van op zoeken te drukken met je iphone kunnen schudden voor resultaten, en vele andere mogelijkheden!

Aangezien we op dit moment ruim halverwege het 3e kwartaal zijn, leek het me tijd om eens te kijken of er ondertussen een update was verschenen.

Helaas, in de App Store is nog altijd dezelfde versie te vinden, waar in de omschrijving overigens het volgende wordt gemeld:

Jobpatrol biedt u onderstaande 0.1 versie gratis aan. In het tweede kwartaal van 2010 zal de volledige versie deze vervangen.

Die deadline is ondertussen ook alweer anderhalve maand geleden verstreken. Het lijkt er op dat JobPatrol zichzelf heeft opgeheven. Maar voor de zekerheid toch ook nog even op hun Twitter account gekeken:

Twitter | Jobpatrolnews

Nou, dat ziet er niet erg actief uit. De laatste tweet is van eind april. Het lijkt er op dat dit Twitter account dood en verlaten is. En op zich is dat natuurlijk niet zo vreemd. Want wat te denken van de volgende beoordeling van JobPatrol in de App Store:

Apple App Store | Beoordeling JobPatrol

Dat is wel schokkend slecht. Vooral als je bedenkt dat degenen die de applicatie meer dan 1 ster hebben gegeven ongetwijfeld de bouwer en zijn vriendjes zijn geweest.

Met andere woorden, de wisdom of crowds heeft unaniem geoordeeld: JobPatrol hoort begraven te worden. En dat is hopelijk wat er in de tussentijd is gebeurt. Helaas hebben we nog altijd veel teveel zinloze app’s. Maar hopelijk volgen die binnenkort dezelfde route als JobPatrol.

Geef een antwoord

1 Comment