Vacaturesite top 10: het zomert nog even door

Vacaturemonitor Wonderen zijn de wereld nog niet uit, want Vitae heeft zich weten te handhaven! Het verschil met Tempo-Team is niet meer dan 13 vacatures, wat voor laatstgenoemde toch wel als een ongeluksgetal zal worden gezien. Maar het is natuurlijk niet meer dan een achterhoedegevecht tussen de kleinere vacaturesites. Want de grote jongens maken zich niet ongerust over dit soort schermutselingen.

Het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken is ruim 127.000 en dat is meer dan 7.000 vacatures lager dan vorige week. Tegelijkertijd is het maar liefst 5,5% hoger dan het aantal nieuwe vacatures in dezelfde periode in 2009. Een soort van zoetzure situatie…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 31 – 33)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 31 – 33)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +1,6%
  • Nationale Vacaturebank: +0,1%
  • Monsterboard: +0,5%
  • DOVAjobs: +0,4%
  • JobTrack: -0,4%
  • Megajobs: -0,5%
  • Careerbuilder: -1,2%
  • Randstad: +0,1%
  • Vitae: +0,1%

Jawel, Vitea heeft haar verblijf in de vacaturesite top 10 met nog een week weten te rekken. Bijzonder knap maar niettemin uitstel van ‘executie’ natuurlijk. Vacaturekrant en Tempo-Team staan alweer te dringen en ik ben er vrij zeker van dat een van die twee volgende week weer in de top 10 binnen zal komen.

Werk.nl laat weer eens een forse groei zien; ook de andere grote sites laten plusjes zien. JobTrack glijdt de laatste tijd weer behoorlijk weg en is ondertussen door DOVAjobs en Megajobs uit de top 5 gestoten. Opvallend ander feit is de situatie bij Monsterboard. De site laat voor het eerst een beter resultaat zien in vergelijking met 2009. Da’s toch ook wel het vermelden waard!

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Nationale Vacaturebank is deze week niet in goede doen. Waar Werk.nl en Monsterboard een sterke groei laten zien is Nationale Vacaturebank de enige acherblijver. Waarmee Monsterboard haar achterstand weer aardig goed maakt en Werk.nl aanzienlijk uitloopt.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord