Licht krimpend TMC pompt marge op

Logotype TMC Gisteren presenteerde detacheerder TMC de halfjaarcijfers. De omzet daalde licht, met net geen 2% in vergelijking met het eerste halfjaar van 2009. Maar daar staat tegenover dat de brutomarge steeg: van 29,3% naar een stunning 35,5%. Dat meldt het persbericht en een enkele analist legt gelijk een vreugdevuur aan.

Dat die brutomarge steeg, is juist. Het bedrijf heeft EUR 1,47 miljoen minder kosten hoeven maken op de omzet. Maar net als vorig jaar heeft het bedrijf deze verlaging van de directe kosten te danken aan een overheidssubsidie. Die bedroeg wonderwel EUR 1,5 miljoen – precies genoeg om de marge licht te zien stijgen. De onderliggende marge – de subsidie zal immers niet eeuwig blijven binnenstromen – bedroeg 27,7% procent. Dat is dus een daling van 1,6 procentpunten.

Dat past beter bij de ontwikkeling van de detacheringsmarkt.

Met het subsidiegeld is het bedrijf begonnen met het aannemen van nieuwe medewerkers. Sinds vorig jaar groeide het aantal werknemers met 17 tot 423.

CEO Thijs Manders is tevreden met de resultaten: ‘Kijkend naar onze resultaten en onze bijzondere positionering zien we de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet.’

Geef een antwoord