Vacatures per regio: dalende lijnen

VacaturemonitoEen magere score, zo mag ik de ontwikkeling van het vacatureaanbod in de regio’s toch wel betitelen. Er is uitsluitend sprake van dalende lijnen in alle vier de regio’s. Een wat droevige ontwikkeling, enigszins in lijn met het kwakkelende zomerweer.

Ten opzichte van vorige week leveren alle regio’s in, waarbij de dalingen in Oost- en Noord-Nederland overigens nauwelijks waarneembaar zijn. Helaas zijn dat ook meteen de kleinste regio’s. Want de grootste twee regio’s laten een duidelijker krimp zien. Vervelend natuurlijk.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 31 – 33 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 31 – 33 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: –0,4%
  • West-Nederland: –0,2%
  • Oost-Nederland: 0,0%
  • Noord-Nederland: 0,0%

Daling en stilstand is het in vergelijking met de vorige week. Waarbij helaas de kleintjes stilstaan en de grote regio’s dalen. Ondanks de daling blijft Zuid-Nederland toch nog altijd boven het resultaat van vorig jaar uitsteken; ook Oost-Nederland doet het nog altijd beter dan vorig jaar. Noord-Nederland laat over de afgelopen drie jaar een verrassend stabiel beeld zien. Eigenlijk is alleen West-Nederland nog altijd de party-pooper. Maar dan wel een hele grote party-pooper helaas.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Geen fraai gezicht, zeker als je de vergelijking met een jaar geleden maakt. Waar de maanden augustus en september gekenmerkt werden door stijgende lijnen. Laten we maar hopen dat deze trend vanaf volgende week in wordt gezet…

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord