Monster komt binnenkort met iPhone app

Logo MonsterboardJawel, ook ‘s werelds grootste vacaturesite komt binnenkort met een iPhone app. In maar liefst 17 talen, wat meteen een reden kan zijn voor de nogal late introductie. Tenslotte zijn de nodige vacaturesites Monster op dit gebied al voorgegaan.

Op dit moment gaat de app door het Apple acceptatieproces wat niet altijd een slam dunk is. Hoewel ik er natuurlijk vanuit ga dat de Monster app binnenkort in de App Store te vinden is. En als dat gebeurt zal er zeker een grondige analyse van de Monster app hier op RecruitmentMatters verschijnen.

Waarbij Gabry van Beek (Product Marketing Manager Monsterboard) de lat al heel erg hoog heeft gelegd: Er zit volgens Van Beek veel meer in dan alleen zoeken naar banen en dat veel meer is handig op een Iphone. O jee…Mijn twijfel is natuurlijk het gevolg van bezoekjes aan Nationale Vacaturebank, Randstad, JobPatrol, Banen.nl, Intermediair, Indeed en ShakeYourJob (inclusief de reincarnatie voor Deloitte). Ondertussen lijkt JobPatrol overigens dood en begraven.

Alle bovengenoemde partijen hebben namelijk vergeten de belangrijkste vraag te stellen: wat kan/wil mijn doelgroep via een smartphone? Zonder enige diepere gedachte hebben ze hun huidige site gedownsized naar de iPhone, inclusief bestaande functionaliteit en interactie. Met als resultaat een serie ongemakkelijke en grotendeels overbodige applicaties. Laten we het er maar op houden dat via de weg van ‘voortschrijdend inzicht’ sommige van deze partijen uiteindelijk met een zinvolle toepassing komen. Ik zie het echter meer als struikelen over vermijdbare fouten…

En dat maakt het dus zo interessant waar Monster(board) binnenkort mee komt. Er zit in ieder geval dat zoeken naar banen in; maar wat nog meer? En vooral, wat denkt Monster(board) dat handig is voor de werkzoeker op de iPhone? Vragen, vragen…. Maar ik zal nog moeten wachten tot Apple haar stempel van goedkeuring aan Monster’s iPhone app geeft. En niemand weet hoelang zo iets kan duren…

Opvallend in dit verband is de situatie bij Monster UK. Hier wordt namelijk al enige tijd gebruik gemaakt van een branded versie van de white label mobiele recruitment applicatie van AllTheTopBananas. Ik ga er gemakshalve vanuit dat deze applicatie wordt gedumpt ten faveure van de Monster app. Maar zeker weten doe ik dat niet. Ik heb de eigenaar van AllTheTopBananas proberen te benaderen, maar vakantie en voicemail maken het onmogelijk hem op korte termijn te pakken te krijgen.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Jelle
    says:

    Marc, wat kan of wil de werkzoekende doelgroep dan eigenlijk volgens jou, of ben je algemeen van mening dat die apps momenteel overbodig zijn?