De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Een richtingloze week. Zo is de vorige week het beste te omschrijven als het om de grote vijf vacaturesites gaat. De algemene trend volgens JobFeed is neerwaarts voor vrijwel alle vacaturesites met uitzondering van Werk.nl. Deze laatste site lijkt weer eens tot rust te zijn gekomen.

De zomervakantie komt aan haar eind; een belangrijk moment om te zien of er vervolgens ook een groei van het volume aan nieuwe vacatures volgt. De trend zegt: Nee; de nodige belanghebbenden zeggen collectief: Ja. De vraag is dus: wie heeft er gelijk? Ik zet mijn steeds waardelozer Euro’s nog altijd op de trend…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Zo, Werk.nl stijgt met ruim 2.000 vacatures; Nationale VacatureBank en Monsterboard zakken met een kleine 500 vacatures in. Vacaturekrant kruipt iets omhoog terwijl JobTrack zo’n 300 vacatures krimpt. Oftewel een zeer gevarieerd beeld zonder enige richting.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Apart; de kleintjes (Vacaturekrant en JobTrack) laten een stijgend aantal vacatures zien ten opzichte van vorige week; de grote drie laten allemaal een daling zien.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Nou, dat is duidelijk. Met uitzondering van Werk.nl laten alle vacaturesites een krimp zien. Waarbij Monsterboard de kleinste krimp laat zien. Tegelijkertijd lijkt Werk.nl op een stabiel niveau te zijn aangekomen. Laten we hopen dat de site na alle onrust in de afgelopen maanden eindelijk eens tot rust komt.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Banen Site
    says:

    Het zou een leuke aanvulling zijn welke site de meeste vacatures plaatst van directe werkgevers.
    Zou een eerlijker beeld geven dan alle gratis vacatures op o.a. werk.nl van W&S detacherings en uitzendorganisaties.