BREKEND: HR-Directeur USG People vertrekt

Evamaria de BoerHR-directeur Evamaria de Boer-Lehman is vertrokken bij USG People. Dat bevestigen meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar aan RecruitmentMatters. De Boer reageert niet op een verzoek per email om nadere informatie. En een woordvoerder van USG People laat desgevraagd weten dat het bedrijf geen reactie op het bericht wenst te geven. De Boer maakte als corporate vice president Human Resources deel uit van het Executive Committee van USG People.

Het vertrek van De Boer past in de bestuursshuffle die USG People eind juni aankondigde. Toen maakte USG People bekend dat de verantwoordelijkheid voor Human Resources voortaan in handen valt van de nieuwe Chief Corporate Officer (CCO) Albert-Jan Jongsma.

Stoelendans
Het persbericht van 28 juni, waarin USG het aantreden van Rob Zandbergen als CEO bekendmaakte, omschrijft het zo:

Naast de functie van CEO en de functie van CFO, is de Raad van Commissarissen voornemens om Hans Coffeng, Eric de Jong en Albert Jan Jongsma toe te laten treden tot de Raad van Bestuur. Zij zullen respectievelijk de functie van COO regio Nederland en Duitsland; COO regio Zuidwest en Centraal Europa en Chief Corporate Officer (CCO) gaan vervullen. De COO’s zijn operationeel verantwoordelijk voor de werkmaatschappijen in hun respectievelijke regio’s. De CCO is onder andere verantwoordelijk voor Legal, M&A, Corporate Governance, Compliance, HRM en Internal Audit.

Zeker is dat De Boer bij deze stoelendans haar eindverantwoordelijkheid over Human Resources aan Jongsma verloor. Niettemin staan de oude functieprofielen van het eerste en tweede echelon onder de Raad van Bestuur nog altijd op de website van het bedrijf. Dat geldt ook voor het profiel van De Boer. Het is niet duidelijk hoelang USG deze bestuursprofielen nog in stand zal willen houden – De Boer en USG People hebben afgesproken het arbeidscontract van De Boer pas in december dit jaar te laten aflopen, zo beweren de voor dit artikel geraadpleegde bronnen.

Interne loopbaan
De Boer begon haar USG-loopbaan tijdens haar HBO-studie in 1980 als uitzendkracht bij Unique. Na twee jaar werd ze gevraagd bij deze voorloper van het huidige Almeerse concern intercedente te worden. Daarna beklom De Boer de lange interne ladder om uiteindelijk (na een vijfjarig uitstapje naar de RAI in de jaren negentig) in 1998 lid te worden van het directieteam van Unique Nederland. Toen USG na de overnames van Start en Solvus een HR-gigant was geworden, werd De Boer onder Alex Mulders bestuursvoorzitterschap in 2001 gepromoveerd tot corporate director Human Resources. In 2005 trad zij toe tot het tweede bestuursechelon als corporate vice-president Human Resources.

De Boer is niet de eerste bestuurder die USG People verlaat. Eerder, in maart, vertrok executive vice-president Albert Klene al plotseling. In juni maakte het bedrijf bekend dat CEO Herman van Campenhout afscheid nam.

Verantwoording: Evamaria de Boer reageert niet op herhaaldelijke verzoeken om informatie. USG People weigert op het bericht in te gaan.

Geef een antwoord

2 Comments