Gen Y – Stagiaire?

Goedemorgen!

Mijn naam is Inge de Bruin en ik ben opzoek naar een afstudeerstage. Als het goed is heb ik vorige week via stageplaza op één van úw adertenties gereageerd. Vrijdag 19 augustus heeft één van uw medewerkers mij gebeld terwijl ik in een overvolle trein richting Lowlands zat. Vervolgens heeft deze medewerker mij een mail gestuurd, die ik wel gelezen heb ergens tijdens lowlands op een mobiel van één van mijn vrienden, maar de mail is nu, magisch verdwenen!

Zoals u zich voor kunt stellen was ik lichtelijk teleurgesteld. Tot ik mij vanochtend plots bedacht (inderdaad, om zes uur in de ochtend op mijn laatste vrije dag van deze vakantie) dat één van uw medewerkers mij gebeld heeft. En jawel, gelukkig niet anoniem. Ik heb het telefoonnummer gegoogeld en kwam terecht bij dit contact adres. (Het leek me nog iets te vroeg om te bellen.)
 
Komt dit nou compleet uit de lucht vallen en heeft u geen idee waar ik het over heb, dan heb ik vast half slaapdronken verkeerd gegoogled. In that case, excuses! Als u nou wel weet waar ik het over heb, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om mij nogmaals de desbtreffende mail te sturen? U zou mij daar erg gelukkig mee maken!

Ik reageer als volgt:

Feesten, vergeten, slapen, nachtbraken. Allemaal heel gezellig, maar om hier nu een stage mee te beginnen…………

De reactie:
 
Feesten? U was zelf ook op lowlands toch? Neem aan dat u daar heen bent gegaan om u eens flink te verdiepen in de filosofie van Nietze.
Vergeten? Niet vergeten. Als ik het vergeten was, had ik u immers ook niet gegoogled en alsnog terug gemaild, toch?
Slapen? Ja, vreselijke eigenschap. Zou het liefst nooit slapen, dan krijg je veel meer gedaan en heb je daarnaast veel meer tijd om leuke dingen te doen. U slaapt niet begrijp ik? Kunt u mij dat leren?
Nachtbraken? Ehm… Ik lag braaf om half 11 in bed en werd om half 5 wakker i.v.m. mijn afterlowlands griepje. Heerlijk gedouched en op dat moment het brilliante idee om uw telefoonnummer te googlen.
 
Daarnaast:
 
Volkomen eerlijk: Ik had ook een ander mysterisch lulverhaal op kunnen hangen over waarom ik nu pas reageerde. Dat ik dat niet deed zegt alleen maar iets positief over mij, lijkt me.
Oplossinggericht: Ik blijf net zo lang na denken over ene probleem tot ik een oplossing heb gevonden. Zo blijkt ui thet feit dat u alsnog een mail van mij kreeg.
Daadkrachtig: Ik bedacht een oplossing voor mijn probleem en heb dat gelijk in werking gezet, zelfs om 6 uur ’s ochtend met een hoofd vol snot.
Gemotiveerd: Zelfs als zet ik mijzelf een klein beetje voor aap door een mail te sturen zoals ik u vanochtend stuurde, dan nog heb ik vet veel zin om een stage te lopen en neem ik de moeite te reageren op uw mail, die niet echt een gezellig toon met zich mee bracht.
 
Daarnaast, Lowlands is mijn enige vakantie in het jaar. Al vijf jaar op rij en daar geniet ik inderdaad met volle teugen van. Naast lowlandsfan, ben ik ook gewoon een keurige student die nog nooit iets heeft moeten herren, omdat ik alles gewoon braaf haal, ga ik mijn HBO studie in 4 jaar afronden, heb ik een eigen huis, verantwoordelijkheden die ik na kom en een baan waarin ik al 8 jaar prima wordt gewaardeerd.
 
Ik verwacht niet dat ik na deze mail nog welkom ben om stage te lopen bij uw bedrijf. Hoop bij deze wel van harte dat u de volgende mogelijke stagiaire iets minder snel veroordeelt en u beseft dat één festival, één feest, één eerlijke bekentenis, niet per direct betekend dat de persoon in kwestie niet in staat is aan uw eisen te voldoen. Don’t think you know me boy.

Denk dat ik de stagiaire gevonden heb 🙂

Geef een antwoord

20 Comments