Monster jaagt op werkzoekers Hotjobs

image Nu de acquisitie van Yahoo! Hotjobs door Monster is afgerond laat Monster er geen gras over groeien om alle Hotjobs gebruikers zo snel mogelijk onderdeel te laten worden van de grote Monster familie. Gisteren kregen de Hotjobs gebruikers een e-mail die als volgt begin:

Yahoo! HotJobs has been acquired by Monster,® which means that you will have a more robust
job search than ever before — more employers, more opportunities, more industry depth, and
more tools. Yahoo! and Monster are coming together to complete the integration by early 2011.

En

When you choose to transfer your HotJobs information to Monster, you give Yahoo! permission to transfer the information to Monster in early 2011. When you choose to transfer your HotJobs information to Monster, you will continue to use HotJobs as you have been until early 2011. The site will be called Monster+HotJobs during the transition period.

Maar, als je dat niet doet is there hell to pay:

In early 2011, when the integration is completed and if you haven’t had us transfer your HotJobs information to Monster, the information will not be available either on HotJobs or Monster. You will not be able to use HotJobs, and if you start to use Monster, you will have to re-create your information, including your resumes, employment profiles, cover letters, and job alerts.

Nu weet ik vrijwel zeker dat de trage Hotjobs gebruiker met enige regelmaat gebombardeerd zal worden met e-mails van Monster (+ Hotjobs). Dus als je er als Hotjobs gebruiker voor kiest om op geen van die e-mails actie te ondernemen dan is het meer dan aannemelijk dat je niets meer met je Hotjobs account wil.

Wat wel opvallend is; er is geen opt-out in de e-mail om verschoond te blijven van toekomstige e-mails van de nieuwe combinatie. Als Hotjobs gebruiker zal je dus alle e-mails verplicht blijven ontvangen. Tenzij je je volledige account bij Hotjobs elimineert.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is het percentage van het aantal Hotjobs gebruikers dat overstapt. Want hoeveel Hotjobs gebruikers hebben ook al een Monster account? En hoeveel Hotjobs gebruikers willen helemaal geen Monster account en gaan op zoek naar andere mogelijkheden? Zou het percentage boven de 30% liggen? Eerlijk gezegd betwijfel ik het. Maar goed; als dat wel zo is gaan we daar ongetwijfeld op korte termijn met veel tromgeroffel meer van horen. Anders zal er ongetwijfeld slechts oorverdovende stilte uit het Monster kamp komen…

Geef een antwoord