Hoe geld te verdienen aan ZZP-ers (starters)?

toolbox USG had al in 2001 plannen voor diensten aan ZZP-ers. De launch was toen wat ongelukkig voor obvious reasons. Wat heb ik de afgelopen maanden allemaal geleerd over geld verdienen aan ZZP-ers? Ik zal het met de geogemeente delen want dan kunnen we het samen helderder krijgen en dat scheelt weer een contante sul (anagram van consultant).

Wat mij betreft zijn er 4 smaken van dienstverlening richting ZZP-ers:

 1. Bemiddelen voor projecten. Headfirst, Corso, IT staffing. Deze jongens groeien allemaal als kool zelfs in tijden van recessie door zich met name te richten op bemiddelen van ZZP-ers in de ICT.
 2. Ontzorgen. Een van de ex Randstad executives heeft een heel interessant bedrijf in de VS. Biedt produkten aan aan ZZP-ers (pensioen, arbeidsongeschiktheid etc.) met als doel ze de administratieve hassle uit handen te nemen)
 3. Social media. Steve Sigtman’s Blue Carpet doet aan bemiddelen van ZZP-ers maar zorgt er ook voor dat gelijkgestemden elkaar virtueel kunnen vinden middels social media. Voorts organiseert hij bijeenkomsten waar ZZP-ers elkaar ook in levende lijve kunnen treffen (dat blijft een sterke menselijke behoefte)
 4. Het ondersteunen van ZZP-ers in hun werkzaamheden door bijvoorbeeld projectplanning software of CRM functionaliteiten aan te bieden (Victor Mundi van Jeroen Sakkers)

Er is ook nog een 5e variant maar dat is slechts voor een kleine doelgroep. Bedrijven als Albany en Box 2 bieden compliance, fiscale- en bemiddelingsdiensten aan voor de hooggekwalificeerde ZZP-ers die leven volgens de stelregel ‘have whiteboard, will travel’. Inleners zijn de multinationals van deze wereld.

De hierboven beschreven bedrijven doen vaak meerdere dingen tegelijkertijd, ik heb een van hun diensten wat uitvergroot om de verschillen duidelijker te maken.

Wie heeft de magic bullet voor het bedienen van ZZP-ers? Ik en vele andere bloggers horen het graag.

Geef een antwoord

4 Comments
 • Peter
  says:

  Jullie (abamro) hebben toch al associates als de oplossing bedacht voor ZZP-ers? (Blue Carpet is overigens iets geheel anders dan een social media concept!).

 • Sjaak Bral
  says:

  Ik snap de hele opzet van je blog niet. Het valt ineens uit de lucht en het leidt nergens toe.

  Maar even los daarvan vind ik je hele insteek nogal verkeerd. Een beetje corporate banker zeg maar.

  Het is duidelijk dat jij geld wilt verdienen AAN startende zzpers, terwijl als je goed commercieel bent, juist geld wilt verdienen VOOR je zzpers.

  Je wilt hen helpen met het vinden van opdrachten (en daarvoor krijg je dan een commissie), je wilt hun administratieve lasten verlagen, waardoor ze productiever kunnen zijn of je wilt hen helpen met het bouwen van een netwerk om beter zaken te kunnen doen. Stuk voor stuk diensten waarvoor je betaald kunt worden en die ook inkomsten opleveren voor zzpers.

  Als je op zoek bent naar een magic bullet, zou ik het in eerste instantie even zoeken in de mentaliteit van de aanbieder en in tweede instantie in de dienst. 

  • han mesters
   says:

   @Sjaak Bral
   ‘Nomen est omen’  zullen we maar zeggen:)
   Dank voor je commentaar Sjaak.  Het laatste wat ik wil is als een corporate banker over te komen. (Vandaar de foto met duikbril, wat kan een mens nog meer doen?)  
   Ik heb het inderdaad een beetje kort door de bocht geschreven. Feit is dat ik voor een commerciele organisatie werk en dat we ‘bediningsconcepten’ ontwerpen voor tandartsen, piloten, ex -pats etc.  ZZP-ers zijn niet anders. De essentie van Generatie Z (of Einstein) is dat je je talenten inzet met als doel anderen te helpen.  Geef ons wat tijd om de organisatiecultuur in die richting te veranderen. Kan ff duren.