Vacatures per regio: het kan (en moet) beter

Vacaturemonitor De regio’s hebben het de afgelopen week lekker gedaan. Drie van de vier regio’s laten groei zien; alleen Zuid-Nederland heeft een adempauze genomen en laat daling noch groei zien. En groei hebben we nodig aangezien vorige jaar alle regio’s fraaie stijgingen in september lieten zien. Als we dit jaar een beetje willen bijblijven dan zal er toch een tandje bijgeschakeld moeten worden.

Maar met een vakantieperiode die op zijn eind loopt kunnen we natuurlijk wel hopen op een groei van het volume aan nieuwe vacatures. In de komende weken zal duidelijk worden of die hoop ook kan worden omgezet in werkelijke groeicijfers…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 32 – 34 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 32 – 34 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: 0,0%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Een positief weekje, zo mag de achter ons liggende week toch wel worden omschreven. Slechts stilstand in Zuid-Nederland; de overige regio’s laten lekkere groei zien. Een positief beeld, waarbij Zuid- en Oost-Nederland nog altijd boven de resultaten van vorig jaar uitsteken. Helaas is Noord-Nederland ten opzchte van vorig jaar toch behoorlijk ver achtergeraakt.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

September 2009 was een maand waar vrijwel alle regio’s een forse groei lieten zien. Nou maar hopen dat we ook dit jaar met het aflopen van de zomervakantie weer een ferme stijging van de vacatureaantallen in de verschillende regio’s mogen verwelkomen. Want de laatste tijd is het toch een beetje sneuiig als ik naar de richting van de lijntjes kijk. Van mij mogen ze omhoog.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord