Carriere in Recruitment – Zoveel te doen…

De intercedent van het uitzendbureau die het na een1/2 jaar wel gezien heeft. Klantje, vacature, bemiddeling, uurloon, tariefje, en hop naar de volgende. Een herhaling van zetten die hoogopgeleiden na een tijdje zomaar beu kunnen zijn. Persoonlijk heb ik deze mensen nooit begrepen. De ene kandidaat is de andere niet, het ene bedrijf is weer totaal anders dan de andere en elke bemiddeling is weer een beleving op zich. Alle stappen zijn mogelijk en zelfs vandaag, zowaar weer een nieuwe wending….

Anno nu is er in Recruitment, zelfs in laagconjunctuur, heel veel te doen. De een is ICT-er voor drie dagen en besteedt veel tijd en aandacht aan een Recruitment blog. Hierdoor komen er adviesklussen binnen die het werk vooral interessant & financieel aantrekkelijk maken. De ander is een frontsoldaat voor Social Media geworden en onderhoudt via de nieuwste technieken de contacten in de markt. De ander klimt op tot aandeelhouder van een grote deta-vast organisatie. Misschien kies je voor een vervolg in HRM of wellicht begin je voor jezelf.

Wie weet liggen er ad interim kansen voor je, past het management beter voor je of ga je kennis/kunde overbrengen door training. Wellicht kies je voor zekerheid en ambieer je een functie als Inhouse Recruiter. Misschien doe je dit juist wel om dichter op het vuur te zitten of te werken bij een bedrijf die goed bij je past. Je kan ook de hele markt schofferen en hopen dat er dan links & rechts een advies klusje blijft plakken of je bent een techie en gaat aan de slag  met zeer innoverende tools.

En wat denk je van het Marketing dier in je? Click per View & Website statistieken dan helemaal jouw ding. Of je weet alles van Recruitment, ondanks dat je nog nooit als Recruiter hebt gewerkt, en kies je voor produkt innovaties bij een online speler. Natuurlijk kun je ook alles combineren of geregeld switchen.  Zoveel te doen en zoveel te kiezen. Soms gedwongen door financiele kwesties, soms gekozen door ambities, of soms omdat iets toevallig op je pad komt….

RAVE-cruitment gaat door onder de hoede van Gijs. Sinds Computable’s nominatie van “Beste ICT Recruiter” staat het daar wel goed, zeker gezien de samenwerking met het Expat Center en het Relocation Recruitment. Net een traject afgerond van Permits & Housing vanuit een referral van de opdrachtgever. Wat eerder naar een Expat bureau ging, lag dus nu bij een Recruitment Agency. Ook dat is innovatie. Tijd voor groei met nieuwe consultants dus, en dat kunnen anderen beter dan ik. Nu al twee vacatures trouwens…

Ik dompel onder als Recruiter ad interim in de Europese wereld van een ICT  “Fast Grower”. Deze Business Intelligence organisatie heeft recent een beursgang gehad op Nasdaq. Men beschikt over een volle kas en men wil heel graag groeien in de EMEA regio. Tot ver in 2011 ben ik hier onder de pannen en de eerste opdracht is het zoeken van Sales Manager in Rusland, die kan doorgroeien naar Country Manager aldaar. Verder zullen er nog 50 tot 100 van zulke profielen volgen. Inhouse zal ik daar alles in goede banen proberen te leiden.

Zoveel te doen in Recruitment in zoveel gebieden. Onwijs veel zin in deze job. Een sollicatiedag organiseren in Moskou. En ach.. als ik daar dan toch ben misschien de markt eens verkennen voor een RAVE-cruitment kantoor. Ik zal er voor RecruitmentMatters tzt een stukje over schrijven.

Geef een antwoord

5 Comments