Corinthe-oprichters recruiten weer

Logotype WhyzHR-investeringsvehikel True Value Resources (TVR) start een nieuwe recruitmentdochter. TVR is de B.V. van de oprichters Jan Rapmund, Tim Kamphorst en Marty Tuk van het in 2006 verkochte Corinthe Companies. Met hun nieuwe recruitmentbedrijf – Whyz – willen de heren binnen de financiële zakelijke dienstverlening professionals met tot 14 jaar ervaring gaan werven.

En zo bouwt het Corinthe-drietal langzaam maar zeker weer een nieuwe HR-dienstverlener op. Eerder dit jaar startte het trio opnieuw een eigen executive-searchpraktijk onder de naam The Executive Network. Ook participeert TVR sinds mei in interimbureau Yoxa, waarin het een minderheidsbelang van 40 procent bezit.

Opvallend is dat alle startups worden gerund door voormalig Corinthe-werknemers. De drie heren beheren zelf hun boardroompraktijk, voormalig directeur van Corinthe-dochter Essential People Nienke Platenburg leidt nu Yoxa. En hun nieuwste startup Whyz wordt geleid door Pieter Riedstra, die voorheen bij Corinthe-dochter 30days werkte.

Whyz richt zich met een ‘verticaal model’ op professionals met tussen 2 en 14 jaar ervaring in de sectoren finance, audit & risk, marketing & sales en het actuariaat.

Lees ook de Q&A met Whyz-oprichter Pieter Riedstra.

Geef een antwoord

3 Comments