Gaat Monster omzetverwachting wel halen?

Logo MonsterboardVandaag kwamt Monster VS met haar Monster Employement Index (MEI) voor augustus. En de titel is werkelijk fantastisch: Monster Employment Index Up 12% Year-Over-Year, Continuing 7-Month Trend of Positive Annual Growth. Maar…. wacht even; hoe was de titel van het rapport van vorige maand ook alweer? O ja: July Monster Employment Index Grows 21% Year-Over-Year, Sixth Consecutive Month of Positive Annual Growth.

Dus… in 1 maand tijd is een YoY groei van 21% naar 12% gezakt? Dat is toch niet goed? Gefeliciteerd; je hebt een tien met een griffel, want dat is inderdaad niet goed! Maar slecht nieuws is niet in het belang van Monster en zij gaan ervan uit dat de meeste mensen niet verder lezen dan de titel.

Als je dat wel doet dan blijkt dat voor de tweede achtereenvolgende maand de quasi uitzendindex van Monster een daling laat zien. Waarbij in 2 maanden tijd de index van 141 naar 136 is gedaald. Da’s veel in een korte tijd. Verelden maand was het volgens Monster de schuld van de zomer:

Index drops 3 points (2 percent) in July from June as online job availability eases with a decrease in summer hiring activity

Deze maand was het de schuld van…, ja van wie of wat eigenlijk?:

The Index dropped two points (1 percent) in August as online job demand eased contrary to seasonal patterns traditionally witnessed at this time of the year

Monster baalt natuurlijk dat de MEI weer aan het dalen is. Onvermijdelijk gezien de economische ontwikkeling in de VS, maar dodelijk voor de resultaatontwikkeling van Monster. Want dit heeft natuurlijk gevolgen van de omzet over het 3e kwartaal, die het bedrijf tijdens de presentatie van de resultaten over het 2e kwartaal tussen de  218 – 228 miljoen USD schatte. Dat kan wel eens een beetje optimistisch blijken te zien…

In dat licht is het begrijpelijk dat het bedrijf grijpt naar titels en verklaringen waarbij zelfs de dwaze opmerkingen van Warren Hammond verbleken. Want als het omzet binnenbrengt mag je uit je nek lullen. Zoveel is wel duidelijk…

Geef een antwoord