Vrouwen houden niet van piemelshows

officemouse-laptop Afgelopen maandag een buitengewoon grappig en aangenaam gesprek gehad met een goede kandidaat. Echt een topper zoals je ze maar weinig ziet en die je veel organisaties gunt. Circa 5 jaar werkzaam bij een van de grotere corporates in verschillende (ook management) rollen en nu toe aan iets nieuws.

Allemaal een zeer plausibel verhaal en een goede reden voor een gesprek. Totdat ze vertelde dat haar baas, een van de directeuren, binnenkort vertrekt en ik haar vroeg of ze geen interesse had in zijn baan.

Impulsief en al proestend gooide ze eruit dat ze er geen zin had om op te treden in de piemelshows van de directie. De tranen rolden over onze wangen. Was dit wel wat ze wilde zeggen en kon ze deze ‘oneliner’ er wel zo uitgooien tijdens een sollicitatiegesprek?

Toen ik haar snel geruststelde en vertelde dat ik haar uitspraak zeer waardeerde, vertelde ze me dat de vrouwen op kantoor, wanneer ze bij de ‘directie’ moeten verschijnen, grappen maakten over het omdoen van een voorbindlul. Ik wist niet wat ik hoorde, maar begreep direct waarom er zo weinig vrouwen in de top bij de meeste bedrijven zitten….

Geef een antwoord