Vacaturesite top 10: de zomer is voorbij

VacaturemonitorDe afgelopen week heeft duidelijk gemaakt dat de zomer voorbij is. Want het aantal vacatures is met meer dan 7.000 gestegen in vergelijking met vorige week. Waardoor over de afgelopen drie weken het bruto aantal nieuwe vacatures op bijna 130.000 is uitgekomen, oftewel 4.000 vacatures meer dan over de vorige periode. Dat gaat dus weer de goede kant op.

Waarmee de maand september in ieder geval goed van start is gegaan. Nu maar hopen dat dit positieve signaal ook in de komende weken wordt voortgezet. Een beetje groei in de tweede helft van 2010 zou het desastreus verlopen eerste deel van dit jaar misschien nog een beetje goed kunnen maken.

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

 Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 33 – 35)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 33 – 35)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -0,6%
  • Nationale Vacaturebank: -0,3%
  • Monsterboard: -0,1%
  • DOVAjobs: +0,1%
  • Megajobs: +0,2%
  • JobTrack: +0,2%
  • Careerbuilder: 0,0%
  • Vacaturekrant: +0,2%
  • Randstad: 0,0%
  • Vitae: +0,1%

Een interessante tweedeling! De grote vacaturesites verliezen alledrie terrein, alle overige sites blijven gelijk of stijgen licht. Dat is toch wel opvallen. En nog altijd heeft Nationale Vacaturebank een minder resultaat dan vorig jaar terwijl Monsterboard een beter resultaat boekt in vergelijking met 2009. Net als DOVAjobs en JobTrack overigens. De anderen laten een minder resultaat zien.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken 

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Driemaal een dalende lijn, dat heb ik al een tijdje niet meer gezien. En is overigens een beeld wat ik eigenlijk helemaal niet wil zien. Zeker niet op een moment dat het vacaturevolume groeit. Maar het is niet anders, de grote vacaturesites profiteren niet mee van de post-zomer piek. Althans niet op dit moment. Maar wat niet is kan altijd nog komen natuurlijk.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord