TRU to Manchester

TRU, het rondreizende “Recruitment circus”, strijkt de komende dagen neer in Manchester. Een stel uitgelaten “Recruitment geeks” gaat elkaar weer ontmoeten in de wereld van Sourcing,  Branding, Searching, Community Building, Mobile, Blogging, Social Media, LinkedIn, en nog veel meer. Ook wij doen mee met de track “Relocation Recruitment”. Hard nodig, want volgens The CPHC (Council of Professors & Heads of Computing) bivakkeert de UK op een tijdbom!

Het aantal IT vacatures is weer flink aan het stijgen aan de overkant van de Noordzee. Dit terwijl het aantal ICT studenten jaarlijks flink afneemt. Tel daar bij op dat de Braindrain in de UK het grootste is van alle EU landen, dit terwijl juist het aantal nieuwe ICT investeringen groter is dan bijvoorbeeld in landen als Frankrijk en Duitsland.

Per jaar komen er zo’n 12.000 ICT afgestudeerden beschikbaar op de UK arbeidsmarkt. In geen vergelijk met landen als de Oekraine (30.000) en India (500.000). Dit terwijl de ICT zo’n beetje de belangrijkste motor is van de Engelse economie. “Moord en brand” dus en het besef dat er snel veranderingen en acties zullen moeten komen om de +/- 75.000 nieuwe ICT vacatures per jaar ook daadwerkelijk ingevuld te krijgen. Anders verzwakt de concurrentie positie enorm met enorme schadelijke gevolgen voor de economie.

Wij doen het goed qua ICT gebruik. Engeland doet het duidelijk beter daar waar het gaat om online inkopen. Maar liefst 48% van alle Engelsen bestelt maandelijks iets online. Een percentage dat groeit! De online business verwacht de komende 5 jaren, periodiek meer dan 10% te groeien. Het aantal E-skills neemt echter flink af. Om deze “Gap” op korte termijn te overbruggen is import van kenniswerkers een uitstekende oplossing, zo geen pure noodzaak.  Dit is precies wat  ter sprake komt in Relocation Recruitment , vandaar de track.

Twee dagen lekker Recruitment knallen. Heel benieuwd of ik Recruiters daar kan overtuigen dat ons vak meer inhoudt dan enkel het rondslingeren van CV’s en dan maar hopen op een score.  Volgende week zal ik hierover een post schrijven van belevenissen en ervaringen daar.

Geef een antwoord