Vacatures per regio: een superweek!

Vacaturemonitor De regio’s hebben het de afgelopen week fantastisch gedaan. Zonder enige overdrijving! Alle regio’s groeien en vrijwel alle regio’s laten daardoor een beter resultaat zien dan vorig jaar. Daar wordt een mens toch vrolijk van. Zelfs het druilerige regenweer kan me niet deren!

Het is duidelijk dat de vakantieperiode is geeindigd, en dat werd natuurlijk wel eens tijd. Met de maand september is ook de groei van het vacaturevolume terug, en gelukkig is die groei groter dan in 2009. Waardoor we hele fraaie grafiekjes kunnen laten zien!

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 33 – 35 (2008 – 2010)

Vacatures per regio: week 33 – 35 (2008 – 2010)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

 • Zuid-Nederland: +0,2%
 • West-Nederland: +0,2%
 • Oost-Nederland: +0,3%
 • Noord-Nederland: +0,3%

Een prachtige week, ik heb er geen ander woord voor. Alle regio’s groeien en ook nog eens behoorlijk. En dan is er ook nog eens dat prachtige beeld waar maar liefst drie van de vier regio’s boven de resultaten van vorig jaar uitsteken. Slechts Noord-Nederland blijft iets achter, maar dat is verwaarloosbaar. Nee, dit is echt een superweek!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Nou, verleden jaar was de maand september een groeimaandje, maar het lijkt er op dat september 2010 een nog forsere groeimaand gaat worden. Hoewel we dan nog wel even moeten doorzetten, want verslappen kan nu even niet. Alleen Zuid-Nederland heeft een ferme voorsprong op de resultaten van vorig jaar, alle andere regio’s zullen ook komende week weer een forse groei moeten laten zien om 2009 bij te benen.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

 • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
 • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
 • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
 • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord

2 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Ohhh…. ik zal nooit de draak steken met betrouwbare cijfers, en dat is waar ik in dit artikel wel van uit ben gegaan. Dus ik meen het! De cijfers over de afgelopen drie weken laten een fraai beeld zien dat in het algemeen beter is dan een jaar geleden. Bedenk wel dat dit niets meer dan een snapshot is.