Procurios: zo kan ‘werken bij’ ook zijn

Logo en logotype Procurios Procurios is een web development club. Daar hebben we er in Nederland natuurlijk wel een paar van, dus tot zover niet veel bijzonders. Maar Procurios heeft ook een werken bij sectie gelanceerd. Voor een klein bureautje lijkt dat wat overdreven en dat is misschien ook wel zo.

Maar het is een bijzondere werken bij sectie. Ik kreeg een Etsy flashback toen ik naar dit onderdeel van hun website keek. niet vanwege het design maar vanwege het authentieke gevoel wat ik erbij kreeg. Dit is bedrijf die zichzelf (met te weinig beeld!) etaleert op een bijzonder prettige en open manier. Een aanrader en een les voor velen.

Dit is wat je ziet als je naar die werken bij sectie gaat:

Procurios | Home

Dat ziet er allemaal heel schoon en rustig uit. Overzichtelijk, duidelijke navigatie, lekker leesbare letter, etc. Dit is overigens gewoon een blog. Zoveel is duidelijk. Maar de navigatie laat ook een optie Vacatures zien. En als ik daar op klik krijg ik onderstaand scherm te zien:

Procurios | Vacatures

Lekker wit, overzichtelijk, goed leesbaar, etc. etc. Maar het gaat in dit geval natuurlijk vooral om de teksten. En die zijn verdomde goed geschreven. Ze lezen lekker weg, geven een gevoel en een beeld en voor je het weet ben je op zoek naar de vacatures. Oftewel, missie geslaagd. Als tenminste het gevoel en het beeld je aanspreken, maar dat is nou net de bedoeling.

Overigens is dit ook een fraaie pagina, waar de auteurs van het weblog / werken bij sectie zich voorstellen:

Procurios | Auteurs

Het is allemaal veel gladder en gelikter dan het oorspronkelijk bij Etsy was, maar dit is natuurlijk geen hebbedingetjes verkoper maar een webburerau. Dus daar mag wel enige professionaliteit vanaf stralen. En dat is in mijn optiek goed gelukt. Een bijzonder prettig pagina om naar te kijken. En natuurlijk om te lezen en door te klikken. Wat overigens nog geen vanzelfsprekendheid is… da’s dan wel weer jammer.

Conclusie
Niks conclusie, gewoon deze site eens bezoeken en ronddwalen. En je vervolgens afvragen of je met wat je hebt gezien de eigen werken bij sectie kan verbeteren. Op een eigen en authentieke manier. Want anders werkt het alsnog niet.

Nawoord
Overigens is deze werken bij sectie eigenlijk geen werken bij sectie maar een blog. Da’s dan wel weer heel onhandig en verwarrend omdat er op dat blog wel vacatures te vinden zijn. Tegelijkertijd heeft de website ook nog een Werken bij Procurios sectie, en die is minder aantrekkelijk dan wat eigenlijk de werken bij sectie zou moeten zijn. Maar dat is voor een club webbouwers natuurlijk zo te corrigeren.

Geef een antwoord