De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Een over het algemeen positieve week voor de grote vacaturesites van ons land. Met uitzondering van Monsterboard laten alle sites een groeiend vacaturevolume zien. Monsterboard was natuurlijk te druk met haar virtual job fair om ook nog eens voldoende vacatures naar binnen te hengelen…

De vakantieperiode is afgelopen; het is dan ook niet verwonderlijk dat we vooral stijgende aantallen vacatures waarnemen. Nu maar hopen dat die stijging net als verleden jaar gedurende de maand september zich doorzet. Dan hebben we wat betreft vacatures toch nog een mooie nazomer. Want van het weer moeten we het niet hebben.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl stijgt met meer dan 2.000 vacatures; Nationale VacatureBank stijgt met bijna 1.000 terwijl Monsterboard bijna onveranderd is. De top 3 laten dus een heel verschillend beeld zien de afgelopen week. De twee dwergen in dit gezelschap laten beiden wel groei zien, waarbij JobTrack bijna 1.000 en Vacaturekrant een paar honderd vacatures stijgft

en Monsterboard zakken met een kleine 500 vacatures in. Vacaturekrant kruipt iets omhoog terwijl JobTrack zo’n 300 vacatures krimpt. Oftewel een zeer gevarieerd beeld zonder enige richting.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Fraai, vooral stijgende lijnen deze week. Alleen Werk.nl blijft stabiel, alle andere sites laten een gezonde stijging zien. Waarbij vooral het herstel van Vacaturekrant over de afgelopen weken opvalt. De site lijkt bijna weer op haar oude niveau te zijn aanbeland.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl lijkt helemaal tot rust te zijn gekomen. Al weken achtereen blijft de site op hetzelfde niveau. Het lijkt er dus op dat de rust eindelijk is teruggekeerd bij deze site, maar laat ik niet te vroeg juichen… Bij de andere sites is het vooral krimp wat de klok slaat, met uitzondering van Nationale Vacaturebank. Dit is de enige site die deze week een lichte groei laat zien. Maar als de voortekenen niet bedriegen zal dat volgende week ook voor de andere sites het geval zijn

Geef een reactie