Vacaturesite top 10: hoger en lager

vacaturemonitor Voor wie mogelijk nog twijfelde, de zomer is definitief afgelopen. Want het aantal vacatures is met meer dan 7.000 gestegen in vergelijking met vorige week. Waardoor over de afgelopen drie weken het bruto aantal nieuwe vacatures op bijna 138.000 is uitgekomen, oftewel 8.000 vacatures meer dan over de vorige periode. Dit is ook nog eens 2,1% hoger dan in dezelfde periode van 2009.

Voordat de roze brilletjes collectief in hersenloos gejuich uitbarsten, het aantal unieke vacatures is nog altijd lager dan vorig jaar; maar liefst 2,4% lager zelfs.  Oftewel, het aantal vacatures is nog altijd minder dan vorig jaar maar het aantal sites waar vacatures worden geplaatst ligt dus hoger dan vorig jaar. Een interessante ontwikkeling…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 34 – 36)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2009 – 2010 (week 34 – 36)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: -0,4%
  • Nationale Vacaturebank: -0,2%
  • Monsterboard: -0,1%
  • DOVAjobs: +0,4%
  • Megajobs: +0,1%
  • JobTrack: 0,0%
  • Careerbuilder: -0,1%
  • Vacaturekrant: +0,3%
  • Randstad: 0,0%

Vitae heeft de Olympus moeten verlaten na een langer dan verwacht verblijf. De boosdoener die Vitae heeft verdrongen is Jobnews, maar er waren meerdere kandidaten aangezien Vitae is gezakt naar plaats 16. Nog altijd doet Tempo-Team haar uiterste best om terug te keren maar deze uitzender heeft steeds enkele tientallen vacatures tekort om weer met de grote jongens mee te mogen spelen.

De grote drie laten net als vorige week marktaandeel schieten, waar ook deze week de meeste kleintjes (met uitzondering van Careerbuilder) van weten te profiteren.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Trendlijn drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Voortgaande dalende lijnen voor de drie grote vacaturesites van ons land. Da’s natuurlijk geen goed beeld in een periode waar het aantal vacaturesplaatsingen fors groeit. Een sign of the times of slechts een tijdelijke krimp? De toekomst zal het uitwijzen.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord